Photo: Borna Filic/PIXSELL

BOYSI SE OPROSTILI OD VELIKANA: Navijači odali počast Štefu Lamzi

Autor: G.I.Š.

Jučer je Dinamo i Hrvatsku potresla vijest kako je u 82. godini života preminuo jedan od najvećih igrača koji su ikada trčali maksimirskim travnjakom, Stjepan Štef Lamza.

Tako jedan za drugim polako odlazi velika Dinamova generacija koja je 1967. godine osvojila Kup velesajamskih gradova, a Štef je zauvijek ostao u srcima Modrih kibica nakon utakmice polufinala protiv Leedsa.

Toj slavnoj generaciji Dinama napravljen je mural u zagrebačkom kvartu Volovčica, a jučer navečer tamo su se okupili navijači kako bi odali posljednju počast Lamzi.

Prekinuta karijera

Štef je bio osebujan igrač i čovjek, a već dulje vremena imao je teže zdravstvene probleme, pa je prije nešto više od dvije godine preživio i sepsu.

Na njegovu karijeru utjecala je bizarna ozljeda stopala koju je slučajno probio čavlom te mu je prekinula karijeru, koja je po svima trebala biti zvjezdana.




 

 




Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.