fbpx

Borovec: ‘Mi smo poslali pospis s 92 imena, a Dinamo može mimo njega zabraniti ulaz navijačima!’

Autor: s. nujić

Druga kategorija (B) se odnosi na sve one koji se nalaze u bazi podataka koju vodi MUP, a odnosi se na one navijače koji su počinili teže prekršaje te na recidiviste. Ono što je jako bitno ovdje napomenuti je to da tim pojedincima i organizator može uskratiti dolazak na stadion.

Ovih je dana bilo puno govora o “crnim listama” zbog kojih Torcida nije smjela doći na maksimirski stadion. Zbog toga je u Ravnateljstvu policije u Zagrebu održana konferencija za novinare na kojoj je bio Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije.

“U pozadini svih ovih nereda i svega što se događa jest da se želi spriječiti personalizacija ulaznica, a to je jedini način da mi suzbijemo huliganizam”, rekao je Borovec i dodao da problem predstvalja infrastruktura. Borovec ističe da je zasad personalizaciju moguće provoditi samo na utakmicama Dinama i reprezentacije na Maksimiru.

Direktor Dinama Tomislav Svetina prvo je rekao da im je popis poslala splitska policija, a kasnije da su ga dobili iz ravnateljstva.


“Ravnateljstvo policije poslalo je u GNK Dinamo popis od 92 imena, a ne PU splitska. Ukoliko je GNK Dinamo rekao da je popis došao iz PU splitske, to nema veze s nama i morate pitati njih”, rekao je Borovec.

“Mi smo poslali popis tih imena jer mi vodimo svoju evidenciju. Izgrednici su u policiji evidentirani i selekcionirani u A, B i C kategoriju, a u C kategoriju spadaju oni najgori, oni koji ponavljaju prekršaje. U A kategoriji u Hrvatskoj trenutačno su 2064 osobe, u B 1811, a u C 176 navijača. U C skupinu spadaju oni koji imaju pravomoćnu sudsku zabranu, a odnosi se odnosi na one navijače kojima se zabranjuje dolazak na utakmice u zemlji i inozemstvu u trajanju od dvije godine. Druga kategorija (B) se odnosi na sve one koji se nalaze u bazi podataka koju vodi MUP, a odnosi se na sve one navijače koji su počinili teže prekršaje te na recidiviste. Ono što je jako bitno ovdje napomenuti je to da tim pojedincima i organizator može uskratiti dolazak na stadion. U trećoj skupini (C) su pojedinci koji ne moraju biti evidentirani nikada, ali na temelju trenutnog ponašanja koje policija uviđa na licu mjesta (utjecaj alkohola, vrijeđanje, droge), te ukoliko svojim ponašanjem daju naslutiti da će se isto nastaviti i poslije, mogu biti privedeni i zadržani u postoji do dva sata nakon utakmice”, tvrdi Borovec.

>>>Otkrivamo pozadinu prekinutog derbija: ‘Krivci za kaos su Mamić i Šuker! Odlučili smo se boriti za svoje ideale’

Komentirao je i nedavnu utakmicu Dinama protiv Salzburga.

“MUP tada nije poslao klubu popis onih kojima je zabranjen ulaz”, dodao je Borovec što znači da je Dinamo sam zabranio ulazak svima koji su protiv Osijeka bili na sjeveru. Međutim, Borovec je dodao da klub kao organizator na to ima pravo ako je u skladu sa zakonom.

>>> Torcida pozvala na masovni prosvjed na splitskoj rivi: Policija je prekršila zakon i prekoračila ovlasti!
Autor:s. nujić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.