Borbena hrvatska momčad izgubila je od Rusije

Autor: Ante Junaković

Rusi su i slovili kao favoriti, a u hrvatskoj momčadi silno je nedostajao njen najjači pojedinac - Dario Marinović, koji je zaigrao ozlijeđen i zaista nije mogao dati svoj puni doprinos.

Bilo je gotovo tek što je počelo. Nakon pola minute igre u polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva u futsalu, pred raspoloženim hrvatskim navijačima – naša je momčad primila pogodak. Hrvatska je reprezentacija morala sustizati prednost suparnika što na ovome Europskom prvenstvu još nije činila. Naposljetku nije uspjela, Rusija je u polufinalu europske smotre pobijedila Hrvatsku sa 4-2 (4-0). Hrvatska će se u dvoboju za 3. mjesto boriti s pobjednikom dvoboja Španjolska – Italija.

Još se praktički nije stišao zvučnik iz kojeg su se još čuli tonovi himni, a Rusi su pripravili dobar napad i poentirali. Prudnikov je iskoristio nepažnju naše obrane, još nepostavljen obrambeni red je zaobišao i iskoristio neodlučnost vratara Jukića. Nije dugo prošlo, tek tri minute, evo Rusa na još većoj prednosti, naturalizirani Brazilac u ruskom dresu Cirilo sjajno je tukao i bio je to signal za našeg izbornika da pozove – time-out.

– Igrajte kao da je 0-0 – pokušao je izbornik Matko Stanković popraviti raspoloženje svojih igrača. Ipak, dalo se i te kako primijetiti kako je Ruska momčad kud i kamo kvalitetnija od naše. Rusi su i slovili kao favoriti, a u hrvatskoj momčadi silno je nedostajao njen najjači pojedinac – Dario Marinović, koji je zaigrao ozlijeđen i zaista nije mogao dati svoj puni doprinos.

Hrvatska momčad tako nije mogla uspostaviti svoju prepoznatljivu igru, a Rusi su čekali. I dočekali. S trećim pogotkom, Abramova, nakon što je naš vratar odbio loptu kod jednog udarca, zapečatio je pitanje pobjednika ovog polufinalnog dvoboja.

U drugome dijelu je demoralizirana Hrvatska pokušala barem postići počasni zgoditak, no prvo ga je primila, opet u prvim sekundama nakon što je lopta otišla s centra, strijelac je bio, opet Brazilac u ruskom dresu, Pula.

No, Hrvatska je ipak uspjela postići zgoditak. Marinović je u gužvi bio najprisebniji. Potom je Hrvatska zaigrala riskantno, sve stavila na napad, čak je i stvorila neke prigode, no ruski vratar bio je u tim trenucima najbolji pojedinac hrvatskog suparnika.

Izbornik Matko Stanković je uveo i igrača umjesto vratara, bilo je to pet minuta prije kraja dvoboja. Rezultat tog poteza? Jedan pogodak, opet Marinovića, dvije stative.




Rusi su na kraju trijumfirali sa 4-2. U prvome poluvremenu Rusi su poveli 4-0, Hrvatska je u drugom dijelu dala sve od sebe uz sjajnu podršku publike, više o 12 tisuća navijača bilo je u Areni koji su burnim ovacijama pozdravili borbenu hrvatsku momčad!

Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.