Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘BOJIM SE, JAKO SE BOJIM’: Što je toliko šokiralo legendarnog izbornika Vatrenih uoči sudara s Englezima?

Autor: Andrija Kačić Karlin

“Bojim se, jako se bojim. Nismo mi slabiji od Engleza, ni slučajno, no hendikepirani smo po više detalja, napose zbog umora”, govori nam naš stručni komentator, proslavljeni bivši hrvatski trener i izbornik Otto Barić. Podrobno je objašnjavao razloge svog straha…

“Pazite, velika je razlika igrati dvije utakmice s produžecima i jedanaestercima, a suparnik ti odigra dvije relativno normalne utakmice. Možemo mi lamentirati štogod želimo, ali onaj prirodan umor se ne može svladati. Englezi su mladi, borbeni i svježi, ali nipošto nisu bolji od nas. No, zbog ovakvih okolnosti držim da su u prednosti. Opet, nadam se, ta činjenica da su mladi i možda neiskusniji otvara i nama neke mogućnosti. Ima toga još”…

Na što ciljate?

“Žao mi je što je Vrsaljko ozlijeđen. Moramo pošto-poto pokriti poziciju desnog beka, s time da ne diramo naš najbolji dio momčadi – centralni stoperski par s Vidom i Lovrenom. Moja sugestija, neko razmišljanje jest – Badelj. Izvrstan je igrač, svestran, pametan, mudar i razmišljam si da bi on to odigrao sasvim solidno. Kad smo već kod umora na lijevom beku bih stavio Pivarića, ne zato sto je Strinić slab, nego što je Pivarić svjež. Ne bih ostalo dirao, po srednjem redu tako napadački postavljenom smo prepoznatljivi i dobri”.

Još se ne stišavaju komentari igre protiv Rusije, zanima vas vaše mišljenje?

“Najprije, valja čestitati Rusima na velikoj i poštenoj borbi i na sportskom poimanju teškog poraza. Rusi su izvanredno organizirali cijelo prvenstvo, a svoju eliminaciju prihvatili su kao veliki sportaši. Za razliku od, sjetimo se, Argentinca. I zato mi nije drago kad vidim da su naši igrači na internetu objavljivali to što su objavljivali. Vida je po mom sudu izvanredan igrač, ali to što je učinio nimalo mi se ne sviđa i nema opravdanja, ne bih više o tome. Igrali smo pametno, ali opet se potkradu greške unatoč svog opreza. Oba gola su plod velikih nesmotrenosti, nepotrebnih… Meni je drago da smo stalno tražili pobjedu, nismo kalkulirali. Ali, Rusi kad se brane onda to znaju savršeno činiti. Kad im Španjolci nisu mogli dati gol onda znate o čemu pričam. Osjetio se i u ovoj utakmici već umor u naših momaka. I zato govorim to što govorim”.

Barić je na kraju zaključio:




“Da je ovo neka utakmicama u kvlifikacijama ili u skupini, bez prethodnih hrvatskih dvoboja s produžecima onda bih bio siguran da se Englezi ne mogu izvući. Ovako mladi, borbeni i svježiji ipak su u maloj prednosti. Svi ti njihovi mladi igrači, a gledali ste utakmice Engleske, su silno borbeni i ne znaju za pojam izgubljene lopte. Ako je naša prepoznatljivost u veznom redu onda je engleska prepoznatljivost u toj beskomprosnoj bitci za otimanje i držanje lopte. Biti će to sudar nogometnih svijetova, različitih, ali moramo biti mudri. Onda imamo šansu”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.