(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

BOBAN GRADI ‘HRVATSKI MILAN’! Procurio tajni plan za dovođenje čak trojice Vatrenih

Autor: Bruno Herljević

Imenovanje Marca Giampaola novim trenerom kompletirana je kadrovska promjena u Milanu. Ivan Gazidis, Paolo Maldini, Frederic Massara, Marco Giampaolo i Zvone Boban čine novu upravljačku strukturu Milana i kako se čini odmah su krenuli s rekonstrukcijom u momčadi.

Glavni odgovorni za provođenje plana su Zvone Boban i Paolo Maldini, dvije legende ‘rossonera’, a sve bi trebalo početi otkazivanjem nastupa u Europa ligi. Naime, Milan je poslao zahtjev za istupanjem iz Europa lige u novoj sezonu kako bi svo vrijeme uložili u pokrpavanje budžeta i sređivanje financija. UEFA razmatra zahtjev i uskoro bi se trebali očitovati.

No, koji je točno plan Bobana i Maldinija? Poznato je kako trener Giampaolo njeguje brzi napadački nogomet, od noge do noge, u 4-3-1-2 formaciji, koju je Milan godinama koristio. Ono što Milanu kronično nedostaje jest jedan kvalitetan stoper, koji bi igrao u paru s kapetanom Romagnolijem. Traži se i jedan “box-to-box” vezni igrač, kao i drugi napadač, odnosno povučena špica koja bi igrala iza Piateka. Na te tri pozicije trebali bi stići Hrvati.

Naime, Boban želi dovesti Dejana Lovrena u obranu, Nikolu Moru u vezni red i Andreja Kramarića u napad. Zvijezde Vatrenih i mladih Vatrenih stajat će Milan sve skupa negdje oko 60 milijuna eura, a to je problem za Milan jer su suočeni s penalima “financial fair playa”, a budžet je u prethodne dvije sezone iskasapljen i to mahom promašenim pojačanjima.

Bobanov plan, prema pisanju talijasnkih medija, je ovakav. Milan za sada nema novac potreban za kupnju pojačanja, ali imao bi kada bi prodao vratarskog dragulja, Gianluigija Donnarummu. Mladog Talijana potražuje PSG, a njegov agent Mino Raiola već je navalio i forsira odlazak, a kako vrataru cijena samo raste, trenutno je na 55 milijuna eura, očekuje se da će na njemu vrlo dobro zaraditi.

Donnarummu u PSG-u čeka ponuda koju neće moći odbiti. Donedavni sportski direktor Milana, Leonardo, sada je operativac u Parizu i spreman je vrataru dati osam milijuna eura godišnje, što je za dva više nego što sada zarađuje.

Bobanu se itekako isplati prodati talentiranog vratara, ma koliko se to činilo suludim jer u pričuvama ima njegova nasljednika Alessandra Plizzarija, koji samo čeka veću minutažu, te iskusnog, ali još uvijek vrhunskog Pepea Reinu.




Nakon što riječi Donnarummu, Boban bi dio prihoda utrošio u akviziciju Kramarića, Lovrena i More. O svim trima transfrima već se danima priča i to ne bilo tko već upućeni i cijenjeni mag transfera Gianluca di Marzio, koji navodi da je Milan već stupio u pregovore s Dinamom oko More i kako bi transfer trebao biti vrijedan negdje oko 12 milijuna eura. Što se Kramarića i Lovrena tiče, Andrej bi ga koštao negdje oko 30 milijuna, Dejan Lovren negdje oko 20 milijuna eura.

Uspije li Bobanu ovaj posao bit će to jamačno jedan od najboljih u post-berluskonijevskoj eri. U svakom slučaju, u Milanu će ovoga ljeta raditi punom parom.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.