HINA

BJELICA OTKRIO ŠTO ĆE PRVO NAPRAVITI U DINAMU I ODGOVORIO JE KOHORTI: ‘Nije mi drago…’

Autor: Bruno Herljević/HINA

Novi trener Dinama Nenad Bjelica (46) istaknuo je u srijedu da mu je psihološko podizanje momčadi uoči finala Kupa protiv Hajduka prvi zadatak.

“Sretan sam što sam ovdje i velika je čast voditi Dinamo, jer to je najveći klub u mojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri”, kazao je Bjelica na konferenciji za novinare.

Trenersku karijeru Bjelica je započeo u austrijskom Kaerntenu. U Austriji je još trenirao Lustenau, WAC te Austriju iz Beča. Potom je proveo dvije sezone u talijanskom drugoligašu Speziji, a od 2016. pa do prije tjedan dana bio je trener poljskog prvoligaša Lecha iz Poznana.

Kolo prije kraja prvenstva Dinamo je osigurao naslov prvaka, a do kraja sezone očekuju ga još dvije utakmice, 19. svibnja igra protiv zaprešićkog Intera, a 23. svibnja očekuje ga finale Kupa protiv Hajduka u Vinkovcima.

“U taktičkom smislu nemoguće je napraviti nešto u tako kratkom roku, ali se može psihološki podići momčad i to je moj prvi zadatak. Mislim da imamo dovoljno dobru ekipu da dobijemo obje utakmice”, dodao je Bjelica.

Bjelica je s Dinamom potpisao ugovor na dvije godine, a na kormilu “modrih” naslijedio je Nikolu Jurčevića, koji je smijenjen nakon samo dva mjeseca.

“Imam jasnu sliku što želim na terenu i ako treba ući u konfrontacije koje će poboljšati ekipu, spreman sam na to. Takav je moj karakter i mislim da me je Dinamo zato i angažirao. Svojim radom želim dovesti klub na razinu koja se očekuje”, izjavio je Bjelica, dodavši da će o igračkim pojačanjima razgovarati sa vodstvom kluba nakon završetka sezone.




Nakon što je Bjelica proglašen trenerom Dinama, dogodio se i manji incident. Naime, Kohorta je prekrižila njegova mural u Osijeku, a evo kako je on to komentirao.

“Što god da se dogodi u Osijeku, to ne mijenja moju ljubav prema gradu i klubu. Razumijem potez, ali sam i profesionalac. Bio sam spreman otići u Osijek i bilo koji klub, sa svima imam dobre odnose i nemam problema s tim. Nije mi drago, ali poštujem njihov potez”, rekao je Bjelica.

Sportski direktor Dinama Marijan Vlak napomenuo je da nema nikakvih rezultatskih uvjeta kad su u pitanju utakmice sa Interom i Hajdukom:




“Bilo bi dobro da dobijemo ove dvije utakmice, ali nema nikakvog pritiska, niti rezultatskih uvjeta, jer nitko nema čarobni štapić”.

Autor:Bruno Herljević/HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.