Foto: Marko Mrkonjic/CROPIX

BJELICA ČEKA POSEBNI DERBI: Dinamo je u mislima, a najviše jedan igrač…

Autor: I.L.

U nedjelju na Gradskom vrtu očekuje nas borba za prvo mjesto HNL-a. Osijek će ugostiti Dinamo koji bježi jedan bod kluba sa Drave. Na press konferenciji u dobrom raspoloženju je bio Nenad Bjelica. Trener Osijeka koji je i s Osijekom i Dinamom ostvario povijesne rezultate.

“Momčad očekuje utakmicu u najboljem mogućem raspoloženju. Nakon tri pobjede u nizu, oporavka igrača i određenih kazni zbog žutih kartona, kompletirali smo se te na dispoziciji imamo 24 igrača i tri golmana. Imam luksuz izbora. Svi su željni igre i nadam se da ćemo to u nedjelju i pokazati. Igramo protiv jednog renomiranog protivnika kojem čestitamo na pobjedi, ali i generalno na dobrim rezultatima u Europi i kako su predstavljali hrvatski nogomet već četvrtu sezonu u nizu. Vjerujem u sebe i našu kvalitetu kao i svakog pojedinca.” najavio je Bjelica derbi.

Osječani slave 75 godina kluba, ulaznice su planule u sekundi, a nadaju se pobijedi i prvom mjestu: “Atmosfera je fantastična. Osjećamo euforiju od strane navijača, kao i pozitivu. Sigurni smo da ćemo to prenijeti i na terenu. Drago nam je da se tražila karta više i sigurno da to nije samo zato što dolazi Dinamo nego zato što je Osijek konkurentan, opasan svima i ozbiljan u nastojanjima da na kraju bude najbolji. Imali smo potporu navijača oduvijek”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK Osijek (@nkosijek)




Lovrićev debi

Navijači su u euforiji zbog debija Kristijana Lovrića. Donedavnog napadača Gorice u Osijeku je na predstavljanju dočekalo nekoliko tisuća ljudi, euforija koja se ne pamti još Kranjčarovog prelaska u Hajduk, a Bjelica ga je najvio od prve minute.

Komentirao je i Brunu Petkovića, koji je bio posebna tema uoči ovog derbija: “Mislim da je Bruno imao dobrih utakmica i nakon mene. On je kvalitetan igrač i osoba te naravno da s takvim igračima moraš imati drugačiji odnos. Puno sam puta rekao da se vrijedilo potruditi zbog Brune, pogotovo zbog onoga što je dao Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji. U kontaktu sam s njim i stvarno mu želim sve najbolje”.

Na tablici vodi Dinamo s bodom više i utakmicom manje od Osijeka. Hajduk je treći s tri boda manje od Dinama te isto tako utakmicom manje, a Rijeka je 4. s četiri boda manje. Hajduk i Rijeka također se sastaju u nedjelju te bi se tablica nakon 25. kola mogla uvelike promijeniti.




Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.