Foto: Tom Dubravec/CROPIX

BIVŠI VATRENI PROLIO KRV ZA HAJDUK: ‘Presudit će ta klasa, zna on kako se ruše Španjolci’, ‘pa skoro mu je oko otišlo’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hajduk je protiv Villarreala u Valenciji doživio i dobre i loše stvari na terenu, a iz kuta gledanja splitskih Bijelih, ono najgore događalo se od 15. minute do kraja prvog poluvremena, s četiri gola protivnika u dolasku španjolskog kluba do 4:2.

Momčad Valdasa Dambrauskasa je u pola sata igre bila u velikom padu, a u završnici, stiglo je i podizanje koje je potaknula ružna situacija s Nikolom Kalinićem u prvom planu. Nakon oporavka od ozljede u ranoj fazi sezone, Kalinić hvata zamah po povratku na teren, a taj nalet je pri kraju utakmice u Valenciji bio zaustavljen nakon što je 34-godišnji nekadašnji napadač hrvatske reprezentacije nastradao u zračnom dvoboju s Villarrealovim alžirskim stoperom Aissom Mandijem u 16-ercu.

Hajduk je zbog toga dobio penal, Mandi je bio kažnjen i žutim kartonom zbog lakta u Kalinićevu glavu u skoku, a potom je trajalo ukazivanje pomoći 34-godišnjem napadaču Bijelih prije nego je Marco Fossati iz kaznenog udarca smanjio na završnih 4:2. Bilo je pritom i puno Kalinićeve prolivene krvi, što je istaknuo i klub u jednoj od svojih objava nakon utakmice u Valenciji.

‘Kale, drži se…’

Bila je to neugodna situacija za Kalinića u malo vremena na terenu u gostujućem porazu. Ušao je u 79., a morao je biti zamijenjen u 85. minuti, s krvi na licu i posljedicom koja je ostala ispod oka. ‘Kale, drži se’, bila je reakcija objavljena na Hajdukovim društvenim mrežama u opisu ove situacije.

 

Navijači dali podršku

Uz tu objavu kluba, stigle su i reakcije koje daju navijači, s podrškom 34-godišnjem nekadašnjem napadaču Vatrenih. ‘Kalina klasa presudit će presudit u uzvratu, zna on kako je to srušiti Španjolce’, bio je jedan od komentara koji aludira na Kalinićev gol i asistenciju na Euru 2016. u Francuskoj, u pobjedi hrvatske reprezentacije s 2:1 protiv Španjolske u skupini.

‘Trebao je taj broj 23 pocrveniti plus penal jer zaboga, zamalo ode oko. Upamti pa vrati’, bila je još jedna reakcija, a tu je bila i jedna drugačija poruka, upućena onima koji kritiziraju 34-godišnjeg napadača splitskih Bijelih. ‘Krv svoju za bilu boju! … Nabijem onoga koji psuje Nikolu!!!’, osvrnuo se jedan navijač.




Čeka novu šansu

Nakon nastupa u Valenciji koji je trajao kratko, Kalinić se nada da udarac nije ostavio teže posljedice i da će brzo ponovno u akciju. Za Hajduk, prvo na red dolazi Lokomotiva u nedjelju navečer u šestom kolu prvenstva na Poljudu, a potom će se gledati prema uzvratu protiv Villarreala, s nadom u čudesni preokret nakon što su jučer navečer stvari dugo išle u lošem smjeru za Bijele.

Bude li 34-godišnji bivši Vatreni zdrav i spreman, borba za uspjeh protiv Španjolaca išla bi puno lakše, a kako je podsjetio komentar jednog navijača Hajduka, Kalinić sa španjolskim protivnicima već ima pozitivnog iskustva…

Foto: Ante Cizmic/CROPIX




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.