FOTO: YouTube

‘BIO SAM U IZOLACIJI 50 DANA, LJUDE SAM GLEDAO PREKO STAKLA’: Bivši Vatreni progovorio o teškoj bolesti

Autor: Bruno Herljević

Sada već legendarni bivši reprezentativac Hrvatske, Nikola Pokrivač dva puta se vraćao nogometu nakon borbe s teškom bolešću. Dva puta je prebolio Hodgkinov limfomom i dva se puta vraćao nogometu, ali kad se rak pojavio i treći put, hrabri Pokrivač se morao oprostiti od igračke karijere.

Međutim, prije nove godine prihvatio je poziv Tomislava Ivkovića i započeo je trenersku karijeru kao njegov pomoćnik u Rudešu. Pokrivač se trenutno školuje na Nogometnoj akademiji za B licenciju, a za to vrijeme otkrio je za bosanski Sportsport kako se nosio s teškom bolešću.

“S bolešću sam se borio tri puta, mislim da je sve trajalo oko tri godine. Hvala Bogu, prošla je godina i pol dana otkad mi je majka dala presađenu koštanu srž i od tada nisam imao nikakvih problema. Bio sam u izolaciji 50 dana, nitko nije mogao dolaziti kod mene, samo sam ljude mogao vidjeti preko stakla”, rekao je Pokrivač.

Govorio je i o svojim nogometnim počecima. Startao je u Varteksu, a trener mu je tada bio Zlatko Dalić.

“Zlatko Dalić mi je bio prvi trener u Varaždinu. Tada sam imao 17 godina. Da nije bilo njega, ne bi bilo ni mene”, otkriva Pokrivač.

Tko je najbolji igrač s kojim je igrao?

“Igrao sam s dosta dobrih igrača tijekom karijere, a izdvojio bih Brazilca Nenea koji je kasnije otišao u PSG, Flavija Romu, ali Luka Modrić je ipak najbolji”, ne dvoji previše Pokrivač.




Najsretniji i najtužniji događaj u karijeri bio mu je Euro 2008. godine. Sretan jer je bio tamo, a tužan zbog one kobne utakmice s Turskom.

“Pa kako se to nekome može dogoditi, da jedne minute povede, a druge primi gol i to sve u posljednjim sekundama četvrtfinala Eura? Mislim da se to poslije nas nikome nije dogodilo. Ali, eto, valjda se to donekle i vratilo na posljednjem Mundijalu u Rusiji”, veli Pokrivač.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.