Bio je to fenomenalan Dinamo! Dinamo kakvog nismo vidjeli od ’67.

Autor: Ante Junaković

Možda je teško bilo gledati Hajdukov nastup nakon Dinamove partije, isto kao kad se vozite u starom kamionu, a maloprije ste jurili u brzom 'mercedesu'...

Kakva je to bila partija Dinama! Očevici, oni stariji, tvrde da je ova Dinamova pobjeda (2-0) protiv Villareala ravna kvalitetom i onim čuvenim Dinamovim pobjedama još 1967. godine na putu prema osvajanju naslova najboljeg u Kupu velesajamskih gradova. Nesumnjivo, Dinamo je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u povijesti. Objektivno, Villareal je bolja momčad od Dinama, dokazana i u Ligi prvaka, s pregrštom fenomenalnih i skupih igrača. I sve to nije bilo dosta nasuprot razigranim Zagrepčanima koje je novi trener Vahid Halilhodžić posložio na posve nov način, iznenadivši i vlastite navijače, ali još više i suparničke igrače i trenera…

ČUDO U MAKSIMIRU: Vahin brod potopio Žutu podmornicu

Vaha: Ovo je bilo veličanstveno, ali čeka nas još puno posla

Dinamo je od početka ‘maltretirao’ Španjolce koji su navikli dugo držati loptu, razigravati sve svoje bokove, no očito nisu navikli na ubojite protunapade i na Sammirovu maštu i kreaciju.

Fantastični Sammir i lukavi Vaha

Sammir je odigrao svoju najbolju partiju u plavom dresu, napisavši sam svojevrsnu pozivnicu za možebitno oblačenje hrvatskog dresa. Ne, ne treba Zdravko Mamić vikati da ga Bilić mora pozvati, ako ovako nastavi igrati Bilić neće moći ne adresirati reprezentativni poziv Sammiru.

Iako bojkot najžešćih Dinamovih navijača još traje, niti na stadionu dugo nije bilo tako lijepe, poticajne i zdrave atmosfere. Jer, kad momčad pruži poticaj navijačima, onda je to delirij, kakvom smo svjedočili protiv Vilalreala u Maksimiru. Bilo bi nepravedno u ovome osvrtu zaboraviti i mudru strategiju Vahida Halilhodžića, iskusnog europskog nogometnog lisca koji se za ovu utakmicu fenomenalno pripremio. Točno je uočio rak-rane Villareala i ‘zlostavljao’ ih, ne mareći za medicinsku etiku. Villareal je pred kontraudarima Sammira i Badelja bio onemoćao poput pravog bolesnika.

Sve čestitke Dinama za utakmicu koja će se dugo prepričavati i zbog kvalitete i zbog pobjede i zbog ritma u kojem je izborena. Bio je to Dinamo na kojeg nismo navikli. Bio je to fenomenalan Dinamo.




Hajduk ima šansu na Poljudu

Hajduk nije razočarao u Ateni, ali je toliko oscilirao da je poraz doživljen gotovo kao logičan slijed okolnosti. Možda 1-3 zvući bolno, no Hajduk je uspio s 0-1 doći do izjednačenja i ponadali smo se tada da bi se Atena mogla napustiti u slavlju. No, otkuda tolike greške kod najiskusnijih, pa i kod vratar Subašića koji nakon što obrani jedanaesterac primi gol kojeg ne bi primio ni pionir Hajduka u ovoj utakmici. Možda je teško bilo gledati Hajdukov nastup nakon Dinamove partije, isto kad kad se vozite u starom kamionu, a maloprije ste jurili u brzom ‘mercedesu’…

NIŠTA OD SENZACIJE U ATENI; Hajduk izgubio od AEK-a 3:1

Špaco: Bili smo naivni u završnici, a k tome smo zabili i dva autogola




Opet, Hajduk će svoju šansu imati na svom terenu na Poljudu, a možda ne bi bilo loše svim igračima Hajduka podastrti i snimku Dinamove utakmice protiv Villareala. Da se vidi kako se može dobro igrati protiv jačih momčadi. Jer, Dinamo nas je ovoga puta zaista oduševio!

Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.