Foto: Tom Dubravec/CROPIX

‘BIO JE GROZAN, KAO DA JE IŠAO PO MOMAČKIM ZABAVAMA!’ Obrušio se na popularnog Vatrenog, derbi sve izazvao

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon završetka Svjetskog prvenstva u Katru, puno jakih reprezentativnih aduta dobilo je na cijeni, mnogi su zadržali svoj ugled i još jednom svima pokazali koliko vrijede, a među onima za koje se na međunarodnoj sceni znalo nešto manje, posebna je priča Josipa Juranovića koji se našao ‘na meti’ velikih klubova.

Otkako je svoj put prema velikoj nogometnoj sceni tražio igrajući kao amater, Juranović je naviknut na puno rada, zna da ništa nije garantirano, a zbog toga, neobično je da baš prema njemu budu upućene kritike u kojima je u prvom planu opuštanje, zabava ili nemar.

Ipak, nakon velikog derbija škotskog nogometa, u kojem je Juranovićev Celtic igrao protiv Rangersa, dogodila se upravo takva kritika. Vatrenog je u nogometnom ‘podcastu’ BBC-ja prozvao Chris Sutton, nekadašnji engleski premierligaški napadač, kasnije trener, a sada nogometni komentator.

‘Nije izgledao kao polufinalist SP-a’

“Juranović je bio u polufinalu SP-a, a nije izgledao tako. Djelovalo je kao da je nekoliko tjedana bio po momačkim zabavama nakon što je ušao u igru, bio je grozan”, napao je Sutton 27-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

Foto: AP Photo/Martin Meissner/Guliverimage

Sutton se dotaknuo i interesa koji vlada za Juranovića nakon što je bio veliki adut Vatrenih u dolasku do bronce u Katru.

“Povezuju ga s Chelseajem i Barcelonom, a kada to čuješ, pomisliš – čovječe… Baš je bio užasan”, dodao je bivši engleski napadač snažno kritizirajući Juranovićevo izdanje na terenu u najvećem derbiju škotskog nogometa.

Suttonove riječi imale su odjek u Škotskoj s obzirom na to da je ondje igrao upravo za Celtic, u razdoblju od 2000. do ’06., a sada je pričao o utakmici u kojoj je 27-godišnji hrvatski reprezentativac ušao u 21. minuti umjesto ozlijeđenog Grega Taylora.




Rivali iz Glasgowa su, podsjetimo, u velikom derbiju škotskog nogometa u 20. kolu tamošnjeg Premiershipa odigrali 2:2 na Ibroxu, stadionu Rangersa.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.