Bilić želi ‘dominirati ravnopravnom Češkom’

Autor: A.J.

Mi imamo takav profil igrača da moramo dominirati, tražiti rješenja, a ne čekati. Bit će zanimljivo vidjeti kako će to izgledati protiv jače reprezentacija kakva je Češka, izjavio je izbornik ususret utakmice s Česima.

U najavi utakmice s Česima (srijeda, Pula, 17.45) izbornik Slaven Bilić istakao je da od ove utakmice očekuje ono što i inače uvijek priželjkuje:

– Osim što moramo biti ozbiljni, jer kod prijateljskih utakmica postoji opasnost opuštanja, moramo inzistirati u svojoj igri na svemu onome što nas i inače krasi. A to je organizacija igre, posjed lopte, sveukupno – dominacija. Mi u svakoj utakmici želimo dominirati, jer samo tako igrači mogu pružati maksimum i u napadu, vezi i obrani. Mi imamo takav profil igrača da moramo dominirati, tražiti rješenja, a ne čekati. Bit će zanimljivo vidjeti kako će to izgledati protiv jače reprezentacija kakva je Češka.

Na pitanje zašto misli da bi igrači mogli biti neozbiljni u jednoj prijateljskoj utakmici? Bilić je odgovorio:

– To je normalna pojava, nije to ništa čudno, Igrači su tek prošli pripreme, možda su malo umorni, utakmica nije natjecateljska, iako ja tvrdim da jest, ali nije. Zato sam u razgovoru s igračima inzistirao na velikoj ozbiljnosti, jer da ne bi bilo zabune. Ovaj suparnik protiv kojeg igramo je jak i sigurno je da bi oni s pobjedom dobili puno, a mi isto puno izgubili. Zato ja želim da mi pobjedom dobijemo puno, a oni, izgube. Znate, uvijek je lijepo pobijediti nekoga tko je ravan tebi, a Češka je ravna nama, ili ako hoćete, mi smo ravni s Česima.

Autor:A.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.