Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

BILA JE TO DINAMOVA FANTAZIJA S PRIMJESAMA NESREĆE: Šahtar je bačen u okno, spasile ga dobre vile

Autor: Andrija Kačić Karlin

Dinamo je zaslužio pobjedu, sigurno! Ali je spletom nesretnih okolnosti osvojio samo bod. Vrijedan bod u ambiciji da doživi proljeće u Europi. Bila je to izvrsna, s obje strane otvorena utakmica, štono radijski komentatori vole reći „prava reklama za nogomet„. Šahtar je poveo golom Konopljanke, Dinamo preokrenuo hicima Olma i Oršiča iz jedanaesterca, a Šahtar izjednačio golom Doda. U međuvremenu Dinamo je gađao dvije vratnice, „nestnici„ su bili Oršić i Olmo.

Dinamo nije krenuo u utakmicu sa zatvorenom formacijom, a kako je i Šahtar silno želio pobjedu tako su se otpočetka redali napadi s obje strane.

U 7. minuti je već žuti karton dobio Stojanović, što je značilo da će u ostatku utakmice morati biti veoma oprezan.

U 16. minuti sjajna akcija domaće momčadi, odjednom je nestala Dinamova čvrstina i otvorila se pukotina u obrani, sjajno je uposlen Konopljanka koji se pojavio iskosa sam ispred Livakovića, te prizemnim udarcem pogodio mrežu. Bio je to svojevrstan šok po Dinanovu momčad.

Dinamo je uzvratio zgodom, ne golom, Gavranović se nije snašao u neposrednoj blizini Šahtarovih vrata, šteta bila je to lijepa šansa brzo se vratiti u utakmicu.

Dinamo se nije predavao, u 25. minuti oteo je jednu loptu i brzo završio akciju, Oršić je sjajo asistirao Olmu u sprintu i vratar je bio nemoćan. Bila je to lijepa akcija, napose brza i neuhvatljiva.

Na stadionu su se čuli samo Dinamovi navijači. Potom je do odmora Dinamo dominirao, a u dva navrata u finim situacijama su bili Gavranović i Olmo, usuviše kompliciranja stajalo ih je prigode egzekuciju.




I već u prvoj minuti nastavka dobra akcija Dinama s udarcem Leovca kojimje zamalo promašio. A u 50. minuti izvrstan bijeg Mislva Oršića kojnje pogodio vratnicu, a potom Olmu u nastqvku akcije vratar bravurozno skida udarac.

Ali, Dinamo je izgledao fantastično.

U 58. minuti jedanaesterac za Dinamo, vratar Pjativ kod izvođenja kornera sravnio je sa zemljom Gavranovića. Dobro je to sudac i percipirao u sveopćoj gvi. S kakvom je samo sigurnošču knez Mislav Oršič zabio taj jedanaesterac! Dinamo je poveo s 2-1 i to apsolutno zasluženo.




Gavranović je bio ozlijeđen u tom srazu s vratarom Pjatovom i odmah ga je zamijenio Petković.

U 75. minuti i Šahtar je izveo sjajnu akciju, nezadrživu, s posebnom loptom kija je imala oči za Doda, pretrčavši i vratara Livakovića zario je loptu u mrežu. I to u jeku Dinamove dominacije.
I da sve bude nesretnije u 89. minuti bijeg Olma završio je udarcem u vratnicu, kakva je to nesreća bila. Druga vratnica u ovoj dobroj utakmici zaista je bila činjenica koja je potvrdila da je Dinamo u ovoj utakmici zaslužio pobjedu, makar je i bod dobar.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.