Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

BEZ ČAK 14 IGRAČA IDU PO ČUDO: ‘Znamo koji su nas detalji najviše koštali’

Autor: Matija Majdak

Nogometaši Rijeke stigli su u srijedu u Napulj gdje će u četvrtak (21 sat) čeka utakmica četvrtog kola Europske lige protiv Napolija.

Riječani su stigli znatno oslabljeni, jer trener Simon Rožman ne može računati na 14 igrača, od kojih je osam zaraženo koronavirusom. Zbog toga se momčadi moralo priključiti i nekoliko juniora.
Kod kuće su ostali napadač Luka Menalo, koji je igrao prije tri tjedna protiv Napolija, zatim veznjak Tibor Halilović, te Sandro Kulenović, strijelac utješnog pogotka u gostujućem porazu 1:4 od AZ Alkmaara.

“Koga nema bez njega se mora, a svi koji su na raspolaganju treneru pružit će maksimum, pa onda što bude”, izjavio je slovenski veznjak Adam Čerin.

Na polovici natjecanja AZ Alkmaar, Napoli i Real Sociedad imaju po šest bodova, dok je Rijeka posljednja bez bodova. Rijeka je prije 20 dana na Rujevici izgubila od Napolija s 1:2, iako je povela golom Murića (13). Neposredno prije odlaska na odmor na 1:1 poravnao je Demme (43), da bi Napoli do pobjedničkog pogotka stigao nesretnim autogolom Brauta u 62. minuti.

“Sigurno je da će nam nedostajati neki pojedinci, ali bitna je momčad. Bit će teže, ali idemo s optimizmom. Imamo tri utakmice Europske lige iza sebe i sada znamo koji su nas detalji najviše koštali, a i Napoli u ovom trenutku nije u najboljoj formi”, izjavio je vratar Rijeke Ivan Nevistić i dodao:

“Vjerojatno će Napoli na početku pritiskati. Mi trebamo sačuvati mrežu i onda će nam biti lakše kako bude odmicala utakmica. Kad smo mi pravi kao ekipa možemo napraviti dobar rezultat”.

Riječani će u večernjim satima odraditi zadnji trening uoči utakmice.




“Ambicije imamo, a imamo i plan za utakmicu iako nam nedostaje nekoliko igrača. Očekuje nas tvrda i teška utakmica, ali pokušat ćemo izboriti pozitivan rezultat. Vidjeli smo na Rujevici da možemo kada igramo maksimalno i kao jedan, te kada na terenu realiziramo trenerove upute”, istaknuo je veznjak Stjepan Lončar.

Posljednju utakmicu Rijeka je odigrala prije 17 dana, kada je u domaćem prvenstvu dobila Lokomotivu s 1:0.

“Reprezentativna stanka nam je dobro došla i igrači koji su ostali u Rijeci su se dobro pripremili. Na Rujevici smo pokazali da možemo igrati s njima i dobili smo samopouzdanje za ovaj uzvrat u Napulju. Trebamo igrati kompaktno i agresivno, te pokušati napraviti što više u tranziciji”, dodao je veznjak Adam Čerin.




U četvrtak u 4. kolu skupine F, osim Napolija i Rijeke, sastaju se i AZ Alkmaar – Real Sociedad.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.