Photo by Clive Brunskill/Getty Images

BAYERN ODUSTAO OD SRBINA I OKRENUO SE HRVATU! Bavarcima stiže ubojiti Vatreni, ali kako će Kovač s njim?

Autor: Bruno Herljević

Minhenski Bayern, kako sada stvari stoje, imat će potpuno drugačiju momčad sljedeće sezone i mnogi jedva čekaju vidjeti koga će sve Bavarci akvizirati ovoga ljeta. Već su dogovoreni transferi Hernandeza i Pavarda, koji će popuniti stoperske linije, kao i odlasci Riberyja, Robbena i još ponekog iz stare garde.

Spekulacija o transferima je mnogo, ali nekako sve najviše zanima kojim će to imenima Bayern popuniti napad. Do sada se najviše govorilo o Luki Joviću, srpskom “wonderkidu” kojeg je u zvijezde lansirao baš Niko Kovač, dok je vodio Eintracht. Mladi Jović je danas u vrhunskoj formi i ključan je igrač za Eintracht, koji će, prema svemu sudeći, zahvaljujući njegovim golovima izboriti Ligu prvaka.

Ipak, prema posljednjim napisima Sky Sporta, Bayern je odustao od Jovića, kojeg, usput recimo, potražuje pola Europe, uključujući i Real Madrid, a s njima se Bayern financijski ne može nadmetati. Stoga su se navodno okrenuli drugoj najvećoj zvijezdi Eintrachta, vatrenom asu Anti Rebiću. Rebić je također doživio preporod pod Kovačem ili, bolje rečeno, ovaj mu je spasio karijeru. Rebić i Kovač nedvojbeno imaju sjajnu vezu, Niko točno zna kako najbolje utilizirati Rebića, a ovom odgovaraju Kovačeve metode i filozofija.

Kovač je kroz aktualnu sezonu uspio implementirati ponešto svojih zamisli i filozofije u Bayern, iako će mnogi reći kako je to zapravo unazadilo Bayernovu igru, ali na koncu, ako osvoji dvostruku krunu, a na dobrom je putu, nitko mu to neće zamjeriti. Rebić u Kovačevu sustavu savršeno djeluje, ima mentalitet koji Niko želi i sposoban je obavljati sve fizičke i tehničke zadatke koje mu trener zada, a ono što je za Kovača možda i najvažnije, odradit će ih bez pogovora.

Treba reći kako Bayern još intenzivno radi na dovođenju dvojice krilnih napadača, žele hit-igrača francuskog prvenstva Nicolasa Pepea iz Lillea i mladu zvijezdu Chelseaja Calluma Hudson-Odoija.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.