Screenshot

BARCELONA SE PONAŠA ČUDNO PREMA RAKITIĆU: Kako im je odjednom postao dobar i poželjan?

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatski reprezentativac, član Barcelone, Ivan Rakitić, u pravu je kada kaže kako “baš ništa ne razumije oko svog statusa u velikom katalonskom, španjolskom i svjetskom klubu.” Željan nastupa već je nekoliko puta reagirao u medijima, jadajući se “što ne igra”, a iz Barcelone su mu, također putem medija, poručivali kako bi ga najradije prodali.

Nije da nema zainteresiranih; Rakitića vrbuju brojni engleski i talijanski klubovi. Dugo je “Raketa” bio na ledu, kad odjednom evo ga nastupio za Barcelonu u zadnje dvije utakmice.

Kako, zašto? Svi se pitaju, a pita se i sam Ivan Rakitić. Želi li ga Barcelona ostaviti kod sebe, podići mu igranjem cijenu, što je posrijedi?

Dobiti povjerenje trenera u dvobojima protiv dortmundske Borussije i madridskog Atletica, dakle protiv najjačih suparnika sigurno nosi neku poruku. Laik bi rekao da mu trener Valverde poručuje kako ga treba, no našem Rakitiću očito treba jasna riječ. Jer, upadne li iznova u situciju da mjesecima sjedi na klupi za njega će to biti neizdrživo.

Rakitić se opet obratio medijima, čovjek jednostavno želi pojašnjenje svoje situacije, statusa.

“Ne razumijem što se događa, ne razumijem svoju situaciju jer želim igrati”, rekao je nakon dobre partije i pobjede Barcelone protiv Atletica, ističući pritom kako “ne bi želio otići iz Barcelone”…

“Ne znam što će se dogoditi u mom slučaju, ali znam da ne postoji bolji klub od Barcelone ako budem igrao. Nema boljeg mjesta od Barcelone u tom slučaju… Želim svaki dan uživati u nogometu i ako to mogu u Barceloni, to će biti najbolje”.




Sigurno je da i u upravi Barcelone procijenjuju situaciju. Rakitić ima ugovor na još jednu i pol godinu i sada je pravi trenutak za (unosnu) prodaju. Kasnije će mu i cijena padati. Ili Rakitić očekuje novi ugovor pa pokušava preduhitriti Barcelonu.

U ovoj sezoni Rakitić je zaista rijetko nastupao za Barcelonu i ova nagla promjena Barceloninog tretmana prema Rakitiću sigurno nešto govori…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.