Barcelona nadigrala Arsenal i zasluženo prošla u četvrtfinale

Autor: hina

Barca je tako po šesti put u posljednjih osam sezona stigla do četvrtfinala Lige prvaka, a samo dva puta nije uspjela. Oba puta je ispala od Engleza - 2005. od Chelsea i 2007. od Liverpoola.

Nogometaši Barcelone izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na Camp Nou pobijedili Arsenal 3:1 i tako nadoknadili pogodak zaostatak iz prve utakmice u kojoj su “Topnici” slavili 2:1.

TIJEK UTAKMICE: Barcelona – Arsenal 3:1, Xavi i Messi u dvije minute preokrenuli rezultat

Golove za Barcu zabili su Lionel Messi (45+3, 71-11m) i Xavi (69), a za Arsenal Sergio Busquets (53-autogol). Pobjedu Barceloni olakšalo je isključenje Robina van Persiea koji je u 56. minuti kod rezultata 1:1 dobio drugi žuti karton. Arsenal je nakon utakmice imao velikih prigovora na švicarskog suca jer je nizozemski napadač dobio drugi žuti karton nakon što je pucao po suparničkom golu poslije sučeva zvižduka. Van Persie se pravdao kako nije čuo suca, no nije bilo pomoći.

Barca je tako po šesti put u posljednjih osam sezona stigla do četvrtfinala Lige prvaka, a samo dva puta nije uspjela. Oba puta je ispala od Engleza – 2005. od Chelsea i 2007. od Liverpoola.

Bio je to ujedno i sedmi međusobni susret “Barce” i “Topnika” i četvrta pobjeda katalonske momčadi uz dva neodlučena ishoda i jedno slavlje Engleza. Arsenal je izgubio šest od zadnjih sedam gostovanja u Ligi prvaka, te osam od zadnjih 12 gostovanja u Španjolskoj.

BARCELONA – ARSENAL 3:1

BARCELONA. Stadion Nou Camp – 90.000 gledatelja; Sudac: Massimo Busacca (Švicarska)




Strijelci: 1:0 Messi (45+3), 1:1 Busquets (53-autogol), 2:1 Xavi (69), 3:1 Messi (71-11m)

Žuti kartoni: Sagna, Koscielny, Van Persie, Wilshere

Crveni kartoni: Van Persie (56)




BARCELONA: Valdes – Alves, Busquets, Abidal, Adriano – Mascherano (od 88. Keita), Xavi, Iniesta – Pedro, Messi, Villa (od 82. Affelay)

ARSENAL: Szczesny (od 19. Almunia) – Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy – Rosicky (od 73. Aršavin), Fabregas (od 78. Bendtner), Diaby, Wilshere, Nasri – Van Persie

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.