BARCELONA I REAL S PRIČUVAMA: Velikani izborili su plasman u osminu finala Kupa kralja

Autor: Andrija Kačić Karlin

Španjolski nogometni velikani Barcelona i Real Madrid izborili su plasman u osminu finala Kupa kralja nakon što su na gostovanjima pobijedili trećeligaše UD Ibizu sa 2-1 i Unionistas Salamancu sa 3-1.

“Kraljevski klub” je nastupio bez većine prvotimaca, a predah je dobio i hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Real je poveo u 18. minuti golom Garetha Balea, izjednačio je Alvaro Romero u 57. minuti, no samo četiri minute kasnije Brahim Diaz je ponovo doveo goste u vodstvo. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Diaz golom u sudačkoj nadoknadi.

Nešto ranije plasman u osminu finala izborila je i Barcelona koja je na gostovanju pobijedila trećeligaša UD Ibizu sa 2-1, a pobjednički pogodak zabio je Antoine Griezmann u sudačkoj nadoknadi.

Ibiza je dobro namučila španjolskog velikana. Domaćin je poveo u devetoj minuti golom Pepa Caballe i držao je prednost sve do 72. minute kada je Griezmann izjednačio.

Kada se već činilo kako će susret otići u produžetak, francuski napadač je na sjajnu asistenciju Jordia Albe svojim drugim golom donio pobjedu Barceloni.

Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret, dok je Lionel Messi dobio poštedu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.