Sanjin Strukic/PIXSELL

Bad Blue Boysi izvjesili transparent ’70 godina prešućivanja komunističkih zločina’

Autor: I.K.

Susret u Kranjčevićevoj pratilo je oko 2.500 gledatelja, a među njima se isticala grupa od 250 BBB (skupina koja sebe naziva navijačima GNK Dinama), te 20-ak pripadnika BBB Fan cluba.

Promatrači HHO-a imali su posla i u 33. kolu HNL-a. Najviše prekršaja zabilježili su na Poljudu, dok su na utakmici Zagreba i Dinama u Kranjčevićevoj zabilježili i izvješeni transparent Bad Blue Boysa na kojem je pisalo “70 godina prešućivanja komunističkih zločina. U čast žrtvama križnog puta”.

NK ZAGREB – GNK DINAMO 1 : 1

Utakmica 33. kola Prve HNL odigrana u subotu 9. svibnja 2015. u 17.00 na stadionu Kranjčevićeva.

Susret u Kranjčevićevoj pratilo je oko 2.500 gledatelja, a među njima se isticala grupa od 250 BBB (skupina koja sebe naziva navijačima GNK Dinama), te 20-ak pripadnika BBB Fan cluba. „Bijeli anđeli“, navijači NK Zagreba nisu primjećeni.

BBB u 9.-oj započinju s gromkim skandiranjem „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“, a to ponavljaju i u 11., 42., 43. minuti kao i neposredno po završetku utakmice. Svemu tome, a posebno sredinom drugog poluvremena pjevuše uvredljive pjesmuljke na račun Zdravka Mamića, da bi u 84. minuti poentirali završnom porukom „…volimo Mamića bez glave“. U sedamdesetoj minuti BBB ističu veliki transparent s natpisom „Dvadeset godina prešućivanja komunističkih zločina. U čast žrtava križnog puta“, da bi potom uslijedilo skandiranje „Mi Hrvati“ u 71. minuti, a potom višekratno skandiranje „Ubij, ubij Srbina“. Neposredno potom BBB u 75. minuti ubacuju deset baklji preko ograde i na nogometni teren, a u 76. minuti bacaju jednu baklju.

HNK RIJEKA – NK LOKOMOTIVA 5 : 0

Utakmica 33. kola Prve HNL odigrana 10. svibnja 2015. u 19.00 sati na stadionu Kantrida.

Na Kantridi se okupilo oko 3.500 gledatelja od kojih 600-700 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), dok gostujućih navijača nije bilo. Susret je protekao bez većih ispada, a neprimjerena skandiranja, poput „Jebo vas Mamić“, zabilježili smo u 38. i 39. minuti, a u 43.-oj Kantridom odjekuje „Purgerske pičke“

Pri kraju utakmice Armada pali razna pirotehnička sredstva, pa bilježimo dvije baklje u 70. minuti, pa jednu u 72-oj, zatim u 82. minuti dvije, u 83.-oj četri baklje, a još dvije upaljene su u 85. minuti.

HNK HAJDUK – NK OSIJEK 3 : 2

Utakmica 33. kola Prve HNL odigrana u subotu 9. svibnja 2015. u 19.00 h, u Splitu, na stadionu Poljud

Pred oko 4000 gledatelja, od čega oko 800 pripadnika Torcide (navijačke skupina HNK Hajduk) i nekoliko desetaka pripadnika Kohorte (navijačke skupina NK Osijek) odigrana je utakmica na kojoj su zabilježeni slijedeći navijački izgredi:

  • u 7. minuti pripadnici Torcide pjevaju: „Nas život je kockanje, kurve i tučnjave, alkohol droga i to je sve, ja te volim Hajduče!“

  • u 21. minuti pripadnici Torcide aktiviraju jednu dimnu kutiju

  • u 18. minuti pripadnici Torcide skandiraju „osiječke pičke“ i „jebo vas Mamić“

  • u 40. minuti pripadnici Torcide aktiviraju jednu baklju, u 42. još jednu baklju i dimnu kutiju, dok u 45. i 46. minuti aktiviraju po jedan topovski udar

  • u 46. minuti pripadnici Torcide skandiraju „osiječke pičke“ i aktiviraju jednu dimnu kutiju

  • u 55. minuti pripadnici Torcide aktiviraju pet baklji, od čega jednu bacaju na atletsku stazu, na što ostatak gledatelja reagira zvižducima

  • u 55. i 72. minuti pripadnici Torcide aktiviraju još po jednu baklju

  • u 55. i 72. minuti pripadnici Torcide višekratno skandiraju „osiječke pičke“ i „jebo vas Mamić“

  • u 80. minuti pripadnici Torcide skandiraju: „HNS pederi, nogomet ste sjebali!“

  • u 93. minuti pripadnici Torcide skandiraju „osiječke pičke“

za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednik

Autor:I.K.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.