Ante Šapina u Njemačkoj priznao namještanje nogometnih utakmica

Autor: dnevno.hr

Šapina je, prenose njemačke agencije, ispričao da je već nakon Svjetskog prvenstva 2006. ulagao veće novčane svote na navodno namještene nogometne susrete, a kasnije i osobno podmićivao nogometaše.

Ante Šapina, jedno od najzvučnijih imena kriminalne skupine koju njemačko pravosuđe sumnjiči za namještanje preko 300 utakmica u cijelog Europi, danas je svjedočio na suđenju članovima tzv. kladioničarske mafije. Njemački Hrvat je na sudu u Bochumu u procesu protiv četvorice muškaraca, prvih optuženih članova ‘kladioničarske mafije’, priznao ilegalne radnje i opisao svoju ulogu u radu kriminalne skupine.

Šapina je, prenose njemačke agencije, ispričao da je već nakon Svjetskog prvenstva 2006. ulagao veće novčane svote na navodno namještene nogometne susrete, a kasnije i osobno podmićivao nogometaše.

Također, Šapina je naveo da je Thomas Cichon, bivši igrač prvoligaša b1. FC Kölna i drugoligaša VfL Osnabrücka, bio jedan od igrača koji su aktivno sudjelovali u namještaljkama.

Šapina je već u sudskom procesu 2005. kao prvooptuženik osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zbog manipuliranja rezultata nekoliko utakmica uz pomoć bundesligaškog suca Roberta Hoyzera.

Protiv 34-godišnjeg Hrvata iz Berlina u idućim danima bit će podignuta optužnica, a uskoro se može očekivati i početak novog suđenja, najavio je njegov odvjetnik, Andreas Bachmann.

Neki ga mediji nazivaju “Navigator”, drugi tvrde da je on “kralj kladionica”, a optuženici na klupi suda u Bochumu tvrde da su ga nazivali jednostavno “debeli iz Berlina”. Ante Šapina je najzvučnije ime kriminalne skupine, koju njemačko pravosuđe sumnjiči za namještanje preko 300 utakmica u cijeloj Europi.





Ante Šapina namjestio 172 utakmice i zaradio 2.18 milijuna eura?

Namještena i utakmica Dinamo – Arsenal?

Uz blagoslov HNS-a Mamić, Šapina i suci namijestili finale Kupa




Ante Šapina u novoj aferi namještanja utakmica?

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.