FOTO: Profimedia

AKTIVNI POLUFINALISTI LIGE PRVAKA: Atalanta dovela braniča, Leipzig napadača

Autor: Hina

Talijanski nogometni prvoligaš Atalanta dovela je na jednogodišnju posudbu kolumbijskog lijevog braniča Johana Mojicu (28).

On dolazi iz španjolskog drugoligaša Girone, a po isteku posudbe Atalanta će moći otkupiti njegov ugovor.

Johan Mojica, koji ima devet nastupa za reprezentaciju Kolumbije, od 2013. igra u Španjolskoj, prvo u Rayo Vallecanu, potom u Valladolidu, a od 2017. u Gironi. On je drugo pojačanje Atalante u ljetnom prijelaznom roku, nakon nizozemskog napadača Sama Lammersa, koji je stigao iz PSV-a.

Njemački prvoligaš Leipzig potpisao je petogodišnji ugovor s norveškim napadačem Alexanderom Sorlothom (24), koji dolazi iz Crystal Palacea za 20 milijuna eura.

Iako je u Crystal Palaceu od siječnja 2018. godine, Sorloth je za engleski klub odigrao samo 20 utakmica, dok je ostalo vrijeme bio na posudbama, prvo u belgijskom Gentu, a prošle sezone u turskom Trabzonsporu za kojeg je zabio 33 gola u svim natjecanjima.

On je drugi napadač kojeg je Leipzig doveo ovog ljeta, prije njega iz Salzburga je stigao Korejac Hee-Chan Hwang (24).

Francuski veznjak Matteo Guendouzi (21), koji je nezadovoljan svojom minutažom u Arsenalu, želi napustiti “topnike”, te je zatražio da ga se stavi na transfer listu kako bi mogao pronaći novi klub do isteka prijelaznog roka, koji završava 5. listopada.




Guendouzi je stigao u Arsenal u srpnju 2018. iz Lorienta za osam milijuna eura i pod tadašnjim trenerom Unaiom Emeryjem odmah je postao standardni prvotimac, te je pružao odlične partije.

No, dolaskom novog trenera Mikela Artete, koji je preuzeo Arsenal krajem prosinca prošle godine, Guendouzi je pao u drugi plan i skupio je samo 13 nastupa, od čega sedam u početnoj postavi. Ove sezone u prva dva kola Premier lige nije bio niti na klupi za pričuve.

Francuski mediji ističu da za Guendouzija interes pokazuju brojni klubovi iz Španjolske, Italije i Francuske.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.