Photo: Profimedia

NIŠTA OD OBRANE TROFEJA: Velikan nastavio groznu sezonu, presudio bivši dinamovac

Autor: Ivor Krapac

Arsenal je ove sezone daleko od pozicija na kojima je naviknut biti, a lošu formu koju pokazuje u prvenstvu ‘preslikao’ je i na nastup u FA Cupu, u kojem je branio naslov.

Londonski Topnici oprostili su se od natjecanja već u 16-ini finala. Završetak njihovog puta dogodio se porazom od Southamptona na gostujućem terenu, s 1:0 u korist protivničke momčadi.

Jedini gol na utakmici pao je u u 24. minuti. Arsenal je zabio sam sebi, a ulogu tragičara je s autogolom imao Brazilac Gabriel, koji je tijekom 2018. kao igrač Lillea bio na posudbi u Dinamu, ali u Zagrebu nije ostavio trag.

Southampton je ovom pobjedom izborio osminu finala protiv Wolverhamptona. Arsenal se, pak, oprostio od natjecanja u kojem je prošle sezone otišao do kraja, s posljednjim korakom s 2:1 u finalu protiv Chelseaja.

Topnicima je poraz u kupu donio novu brigu. U Premiershipu su trenutno tek na 10. mjestu s 27 osvojenih bodova u 19 utakmica. Imaju jednaki broj pobjeda i poraza, po osam u svakoj rubrici.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.