Foto:youtubescreenshot

NIŠTA GA NE MOŽE IZBACITI IZ TAKTA: Optužen je za nasilje, a sada je i Federeru rekao zbogom

Autor: G.I.Š.

Trenutno glavni “negativac” u bijelom sportu je Nijemac Alexander Zverev kojeg je Olya Sharypova optužila za fizičko i psihičko nasilje tijekom njihove veze.

Naravno Zverev odbacuje sve optužbe Sharypove, a izgleda kako ga ta cijela situacija previše ne nervira pošto je u ovoj sezoni osvojio već dva turnira.

Tako je trenutno šesti reket svijeta, osvojio turnir u Acapulcu i Madridu, ali je povukao jedan neočekivani potez koji je povezan sa švicarskom legendom Rogerom Federerom.

Napustio agenciju

Naime, Zverev je napustio menadžersku agenciju “Team8”, čiji je jedan dio u vlasništvu Federera, a sve se dogodilo nedugo nakon skandala u koji je upleten njemački tenisač.

Roger je pokušao objasniti kako je njegov menadžer donio odluku da Nijemac napusti agenciju.

“Naravno da sam blizak Tonyju i Team8, ali to su odluke koje je donio Tony Godsick. Slušajte, Sasha je dobar momak, sretan sam kad ima dobre rezultate, ali iskreno ne želim biti uključen u ovakvim odlukama “, objasnio je Federer koji nije želio razgovarati o optužbama protiv šestog tenisača svijeta.




“To je nešto što je ostalo u prošlosti. Važno je da Saša oko sebe ima tim s kojim se osjeća dobro. Što se tiče optužbi, to je privatna stvar i ne želim komentirati”, rekao je Švicarac.

Osobne stvari

Poznati novinar Ben Rothenberg pitao ga je tada za mišljenje o tome treba li ATP istražiti “slučaj Zverev”, kao i donijeti određenu vrstu pravilnika protiv obiteljskog nasilja.




“Možda je to komplicirano raditi u tenisu. Uf, ne znam. To je nešto osobno. Kad ste zaposleni u klubu ili imate ugovor s ligom, onda je drugačije jer vam osiguravaju plaću. Naravno da bi trebala postojati neka pravila, poput onih za ponašanje na terenu. Ali što se tiče privatnog života, ne znam. Postoji još jedan niz pravila, zakona za to”, rekao je Federer, ali je naglasio kako zapravo ne želi razgovarati o tome:

“Ne želim razgovarati o tome, ne želim biti uvučen u tu temu. Mislim da Sasha želi biti usredotočen na tenis i tko sam ja da komentiram sve što se dogodilo nakon toliko mjeseci. Razumijem da želite napraviti priču. Ali također me razumijete, nije mi ugodno razgovarati o tome “, zaključio je Švicarac.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.