Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

‘Nisam mogao dati svoj maksimum…’ Livaja pojasnio razloge odlaska, evo kako je reagirao Dalić

Autor: Ivor Krapac

Marko Livaja je definitivno napustio tabor hrvatske reprezentacije koja se priprema za završni turnir Lige nacija u Nizozemskoj. Dan nakon što je odjeknuo incident u kojem je Livaja trpio uvrede dijela navijača na riječkoj Rujevici i na njih reagirao, napadački adut Vatrenih i Hajduka odlučio se povući. Otkrio je izborniku Zlatku Daliću da ne bi volio biti smetnja momčadi, a sve su približile njegove riječi koje je donio Hrvatski nogometni savez.

“Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje”, donio je HNS Livajine riječi.

“Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član”, dodao je Livaja, jedan od jakih hrvatskih napadačkih aduta na putu do bronce na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Tom Dubravec/CROPIX

Hrvatski nogometni savez je na svojoj stranici donio i reakciju izbornika Zlatka Dalića nakon što mu je Livaja otkrio da napušta tabor reprezentacije.

“Iznimno mi je žao da je došlo do ovoga i da je neprihvatljivo ponašanje nekoliko pojedinaca rezultiralo time da izgubimo važnog igrača za ovo natjecanje”, rekao je Dalić.

“Razumijem Marka i težinu situacije u kojoj se našao te poštujem da se nakon svega napisanog i doživljenog ne osjeća spremnim sudjelovati na završnici Lige nacija. Marko ostaje u našim planovima za dalje, a naši ciljevi na završnici Lige nacija ostaju isti”, dodao je hrvatski izbornik.

Vatreni će, tako, bez Livaje nastaviti tjedan priprema u Rijeci, a potom u ponedjeljak otići u Nizozemsku u borbu za trofej na završnom turniru.




Polufinalna utakmica protiv domaćih Nizozemaca je, podsjetimo, na rasporedu za osam dana, u srijedu 14. lipnja u 20:45 sati u Rotterdamu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.