Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

NIKO ZAPLAKAO ZBOG TATE: ‘Nisi otišao, previše si ostao u svima nama’

Autor: I.K.

Oproštaj od Zlatka Kranjčara koji nas je napustio početkom tjedna donio je puno emocija koje su na komemoraciji na pozornici zagrebačkog hotela Westin sa svima podijelili hrvatski nogometni velikani.

Među njima, posebno emotivna bila je riječ Nike Kranjčara, koji se s majicom u počast svojem tati i riječima koje je uputio oprostio od velikana uz kojeg je rastao kao čovjek, a dok se okrenuo nogometu, i kao igrač.

‘E moj Cicek. Znam da me gledaš gore u nebeskoj Karaki, da se smiješ jer si me izvukao na pozornicu da budem intiman, a znaš da to ne volim’, rekao je Niko, susprežući suze.

Niko je dodao stvari koje o njegovom tati znaju mnogi, da je svima koji vole nogomet u Zagrebu bio pojam i prijatelj, da je u sebi imao i uvijek pokazivao duh gospoštine, da je bio i simbol grada.

Odlazak s ovog svijeta dogodio se, kako je istaknuo Niko, baš na dan kada su ponovno otvorene terase kafića, gdje je Cico znao uživati.

Sada su ostale uspomene.

‘Sjedim ispred našem zgrade i gledam gore, ne vidi me nitko, ali ja vidim curicu kako gledam lampione, i pita: ‘Tata, tko je bio ovaj striček?’, i tata gleda i priča’, rekao je Niko, spominjući da takve priče sada imaju i brojni drugi tate i mame sa svojom djecom.




‘Bio si i maskota i ljubimac svih Zagrepčana, i naravno Zagrepčanki, idol svih koji su voljeli Dinamo’, istaknuo je Niko.

‘Meni si bio tata. Često si znao govoriti da me odgojila mama, i da ti nisi imao ništa s time, ali nije to bilo baš tako’, nastavio je Niko, dodajući da je uz tatu zavolio nogomet, a naučio je i druge važne stvari.

‘Pustio si me da se sam borim i da sam ucrtam svoj put’, kazao je.




‘Učio si me kako voljeti svoje, a cijeniti tuđe, biti svoj, biti purger i Hrvat. Naučio si me da svakome treba dati i pomoć ako je potrebna, i osmijeh koji nikad ne košta’, nastavio je Niko.

‘Naučio si me kako biti Prijatelj, iskreno dati cijelog sebe, bez ikakve zadrške’, opisao je Niko tatinu veličinu.

‘Pokazao si mi i kako se dobro provesti, ‘zapevat’ i zakartat’, živjeti u tom trenutku i sada’.

‘Neću prepričavati sve tvoje anegdote, i uspomene, neću ti ni reći koliko boli da više nisi tu na zemlji i koliko već fališ’, dodao je Niko.

‘Fala ti na podršci u mojim dobrim i teškim trenucima, a tebi najtežim’, kazao je Niko.

‘Nisi otišao, previše si ostao u svima nama. ‘You did it your way’. Volim te. Volimo te. Od sveg ti srca hvala, tvoj sin’, zaključio je Niko opraštajući se od velikog oca.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.