NIJE IŠLO: Talentirani Rusi bolji od branitelja naslova

Autor: J.V.H.

Mlada i talentirana ruska teniska reprezentacija povela je u  Davis kupu protiv Hrvatske 2 – 0. Prvo je 21 – godišnji debitant Borna Gojo poražen od Andreja Rubljova sa 3-6, 3-6, a potom je i najbolje plasirani hrvatski tenisač Borna Ćorić izgubio meč od Hačanova sa 7 – 6. 4 -6, 4 -6.

Borna Gojo je vrlo loše otvorio meč, izgubio je servis već u prvom gemu protiv Rubljova, 23. igrača svijeta. Na kon toga uzvratio je breakom ali ruski tenisač je uspio još dva puta oduzeti servis 280. tenisaču svijeta koji je prije tri mjeseca krenuo u svijet profesionalnog tenisa.

Na samom početku drugog seta Gojo nije iskoristio dvije vezane “break-lopte” a Rubljov iskorištava svoje i rutinski privodi meč kraju.

U meču Borne Ćorića i 17. tenisača svijeta Hačanova, prevagu je odnijela fizička sprema. Borna je napravio čak 60 neprisiljenih pogrešaka naspram 36 Hačanovih. Rus je Borni dozvolio samo jednu priliku za oduzimanje servisa.

Hačanovi je prvi stigao do za oduzimanje servisa, kod 4-3 je imao tri vezane break lopte ali Borna je sjajno reagirao i uspio je izjednačiti na 4-4. Set je uzeo u trinaestoj igri.

U drugom setu Hačanov je napravio break za vodstvo 4-3. U idućem gemu je Borna imao priliku vratiti izgubljeni gem, ali nije uspio.

U trećem setu Ćorić je ostao bez goriva. U petom gemu spašava četiri break lopte da bi u sedmoj igri konačno pokleknuo. Rus prednost  nije ispuštao do kraja meča. Ovo je ujedno prva pobjeda Hačanova nad Bornom koji je do večeras vodio 2 – 0 u međusobnim susretima.




Rusi su u sezonskom finalu 2017. godine imali dvojicu tenisača u završnici turnira. Rubljev je izgubio finale od Chunga, a Medvedev je pobijedio Ćorića u meču za treće mjesto.

Dodik i Mektić za pola sata igraju parove protiv Rusa, a sljedeći protivnik Hrvatske biti će Španjolska predvođena Rafaelom Nadalom.

Za Srbiju se nakon dvije godine izostanka vraća Novak Đoković koji je uz Rafaela Nadala najveća zvijezda ovogodišnjeg izdanja Davis kupa koji se prvi puta igra u novom formatu koji po riječima srpskog tenisača “diže neizvjesnost”.




Na finalnom turniru Davis Cupa u Madridu natječe se 18 reprezentacija u šest skupina, a u četvrtfinale idu pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Četvrtfinale je na rasporedu u četvrtak i petak, u subotu je polufinale, a u nedjelju 24. studenoga se igra finale. Hrvatska sljedeći meč u skupini igra u srijedu protiv Španjolske.

Rusima nedostaje najbolji reket, petoplasirani na ATP ljestvici Daniil Medvedev.

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.