Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NEVJEROJATNI KRAJ: Finalisti kupa ostali šokirani u 101. minuti, zakucani su za dno

Autor: I.K.

Istra 1961 pretrpjela je jako neugodni udarac u borbi za ostanak u 1. HNL. Ovosezonski finalisti Kupa Hrvatske su u 33. kolu u gostima s 1:0 izgubili od Šibenika, a taj poraz ostavio je pulsku momčad na dnu ljestvice.

Istra ima dva boda zaostatka za pretposljednjim Varaždinom, uz utakmicu više od Varaždinaca.

Jedini gol na utakmici zabio je Suad Sahiti (54′), a gosti iz Pule su duboko u sudačkoj nadoknadi utakmice mislili da imaju penal koji je prvotno bio dosudio Fran Jović. No, nakon toga stigla je intervencija iz VAR prostorije koja je sve promijenila.

Istra ostala bez svega

Nakon pregleda koji je trajao jako dugo i okončan je u 101. minuti, donesena je odluka da penala nema zbog zaleđa nekoga od Istrinih igrača. U povlačenju crta kako bi se vidjelo je li bilo zaleđe ili ne, činilo se da je u nedozvoljenoj poziciji mogao biti Matej Vuk.

Ta situacija i promjena odluke rastužili su goste iz Pule. Promijenjena je i odluka o crvenom kartonu koji je sudac Jović bio pokazao Šibenikovom Ivici Batarelu u situaciji kod prvotno dosuđenog penala za Istru.

Šibenčani su ovom pobjedom osigurali ostanak u 1. HNL tri kola do kraja.

 




Standings provided by SofaScore LiveScore

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.