Foto: Pixabay

‘NEVIDLJIVI NEPRIJATELJ’ PARALIZIRAO STARI KONTINENT! Sutra je dan odluke za europski nogomet

Autor: Dnevno

Europska nogometna federacija (UEFA) u utorak će održati veliku video konferenciju s čelnicima svih 55 zemalja na kojoj će se donijeti odluka o sudbini EURO-a koji bi se ovoga ljeta trebao održati u 12 gradova u 12 zemalja.

UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin je na nedavnom Kongresu u Amsterdamu poručio kako ne treba razmišljati o crnim scenarijima.

“Imamo mnogo briga, poput sigurnosti, logistike i ovo je samo jedno od pitanja. Budimo optimistični i ne razmišljajmo o crnim scenarijima”, pokušao je ohrabriti Čeferin nogomet i širu javnost. Međutim, u danima koji su uslijedili ‘nevidljivi neprijatelj’ je paralizirao Europu.

Već sada je gotovo sigurno da se europska smotra najboljih reprezentacija “Starog kontinenta” neće održati u predviđenom terminu, od 12. lipnja do 12. srpnja. Europa je u okovima pandemije koronavirusa i praktički sva sportska natjecanja su stala. Pa tako i nogomet, i pitanje je kada će se sve pokrenuti.

Klupska sezona je trebala završiti 30. svibnja finalnim ogledom Lige prvaka u Istanbulu, međutim prema nekim procjenama lige neće krenuti prije svibnja i nemoguće je očekivati da se sve biti završene do početka lipnja.

UEFA je najavila kako će se u utorak održati konferencija s čelnicima nogometnih saveza, Europskim udruženjem klubova (ECA) te predstavnicima europskih liga kako bi se razgovaralo o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije novog koronavirusa. Pitanja je puno. Od toga kako završiti nacionalna prvenstva, Ligu prvaka i Europsku ligu, zatim kvalifikacije za EURO te samo europsko prvenstvo.

Dio vodećih europskih saveza već je najavio kako će predložiti odgodu Europskog prvenstva, a među njima je i Hrvatski nogometni savez (HNS).




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.