NEŠTO JE TRULO U ‘DRŽAVI’ F.C. BARCELONA – SINKOPA NAGRIZA TEMELJE: Pazi što pričaš da ne progutaš vlastite riječi!

Autor: J.V.H.

“Razmišljao sam o odlasku ove zime. Ne zaslužujem, niti sam zaslužio, određeno ponašanje. Mogu jasno reći da je bilo više stvari koje mi se nisu svidjele. To znaju oni koje donose odluke, a to znamo i mi. No, ponekad moraš prihvatiti stvari koje ne razumiješ i gledati prema naprijed”,  započeo je poslanicu Ivan Rakitić prije nekoliko dana a odgovorio mu je sada već upitni sportski direktor Barcelone Eric Abidal.

“Ja sam uvijek bio transparentan prema njemu i svim igračima. On je mogao imati neki problem u sportskom smislu jer nije igrao, no meni nije ništa rekao. Znali smo da razgovara s Juventusom, no mi nismo razgovarali oko toga. Ta ponuda nam na kraju nije došla pa malo toga mogu reći”, izjavio je Abidal ovog tjedna u razgovoru za katalonske novine Sport. Sada je o istoj temi progovorio i za Mundo Deportivo.

“Rakitić se neki dan požalio da ga ne poštuju i da razmišljao o odlasku. Mislite li da je u pravu?”, postavljeno mu je pitanje.

“Ne znam kako sam to rekao. Za igrača je najvažnije da ima određenu minutažu. Iza njega je težak period pod Valverdeom, ali sada kad je došlo do promjene na klupi sve je stvar trenera jer ja ne mogu upravljati minutažom svakog igrača. Pokazali smo poštovanje jer s nikim nismo pregovarali. Rekao je da je razmišljao o odlasku, ali je na kraju ostao u Barci i to je napravio jer je ipak donekle zadovoljan”, poručio je Abidal.

Podsjećamo da je nogometni klub Barcelona vršio strahovit pritisak na Ivana Rakitića koncem prošle godine a sam sportski direktor tada je javno obznanio slijedeće:

Kao prvo, Rakitiću smo itekako na vrijeme rekli da više ne računamo na njega. Objasnili smo mu da je to strateška sportska odluka kluba koju mora razumjeti. Činilo mi se tada da je shvatio što mu se govori, ali ako nije, ponovit ću mu“, kazao je tada Abidal za španjolske medije.

Treba li dalje analizirati uzroke raspada sustava u klubu koji je nekada bio sinonim za “kralješnicu” a danas sve više i više za – sinkopu!




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.