Photo: Igor Kralj/PIXSELL

NENO KLJAIĆ PROGOVORIO O ONOM O ČEMU SVI ŠUTE: ‘Vrijeme je da si priznamo jednu stvar’!

Autor: Andrija Kačić Karlin

„Biti ću vam iskren. Moglo se pobijediti Francuze”, odmah će i iznenađujuće Nenad Kljaić, nekad sjajan igrač, danas trener, ali i elokventan i oštar komentator.

”Svi govore da su Francuzi bolji. Možda i jesu, ali i slabiji zna pobijediti boljeg”.

Na što konkretno ciljate, pitamo…

”Pa, Francuzi su veći dio utakmice igrali s drugom ili trećom postavom. I oni su kalkulirali, ali mi smo bili toliko slabi, napose u obrani, da im je sve išlo. Još kad smo počeli poklanjati lopte, što oni ne bi te poklone primili”.

Otkud toliko grešaka u hrvatskoj predstavi?

”Kad se obrana ne igra dobro onda dolazi do grešaka i u napadu i u organizaciji igre. Primiti 19 golova u jednom poluvremenu je poražavajuće. A opet je bilo još šanse. Kako Francuzi nisu igrali s prvom postavom tako se pomalo i smanjila prednost. I deset minuta prije kraja propuštena je prigoda za preokret, a lako se mogao, izvući barem dovoljan, neodlučan ishod”.

Zašto nije uspio taj preokret?




”U takvim trenucima se odlučuje u sekundi, Francuzi su bili mirniji jer su se već plasirali, imperativ je sputavao naše rukometaše, ali i opet rasuta obrana. Najviše golova tijekom cijelog prvenstva primali smo kroz sredinu, a tu smo, kao, trebali biti najjači. Sjetite se samo utakmice protiv Norveške. To je naš najbolji rezultat na prvenstvu, a isto obrana nije bila dobra. Samo je Stevanović obranio masu zicera, a norveški vratar se nije sastao s loptom. To dovoljno govori. Francuzi imaju Gerarda koji fino brani i ne da tako lako da se prednost njegove momčadi istopi. Priznajmo, isuviše smo oscilirali, nije čudno što nema polufinala, a imamo dobru momčad, s prekaljenim igračima iz jakih europskih klubova. Bila je ovo sjajna šansa, domaći teren, logistika, navijači, žao mi je momaka. Moglo se bolje”…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.