Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NEMA VESELJA ZA NAŠE: Najjače Hrvatice i Hrvati neće dobiti društvo

Autor: Ivor Krapac

Završetak kvalifikacija za Australian Open koje se zbog posebnog režima uslijed koronavirusa igraju u Dohi i Dubaiju nije bila sretna za hrvatski tenis. U posljednjem kolu izgubili su Borna Gojo i Ana Konjuh.

Gojo je u napetom meču koji je trajao skoro tri sata bio bez uspjeha protiv Švicarca Henrija Laaksonena, 133. tenisača svijeta, koji je slavio sa 6:7(4), 6:4, 7:6(7).

Hrvatski tenisač mogao je do pobjede s obzirom na to da je servirao za meč kod vodstva od 5:4 u trećem setu, a imao je i 4:2 u odlučujućem ‘tie-breaku’ koji se igrao do 10 osvojenih poena. No, na kraju dvoboja ipak se veselio švicarski igrač.

Konjuh je također izgubila u meču kojem nije nedostajalo rezultatskih uzbuđenja. Anu je s 3:6, 6:2, 6:4 svladala 33-godišnja Talijanka Sara Errani, koja je u svibnju 2013. godine bila peta, a danas je 131. na svijetu.

Boreći se za pobjedu, Konjuh je u trećem setu prijetila velikim preokretom nakon što je gubila s 4:0. Stigla je do 4:4, ali potom je ipak izgubila posljednja dva gema u ovom meču.

S ovakvim raspletom završnice kvalifikacija, znamo da će Hrvatsku na početku veljače na Grand Slam turniru u Melbourneu predstavljati Borna Ćorić i Marin Čilić u muškoj, a Petra Martić i Donna Vekić u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.