AP Photo/Gregorio Borgia/Guliver Image

‘NEKI VIČU ŠTOGOD DA NAPRAVIM’ Đoković uzvratio na napade, a svoje navijače zabrinuo

Autor: Ivor Krapac

Tek je u ranoj fazi turnira, prošao je tri prepreke u ždrijebu, no ovogodišnji Roland Garros uspio je dovesti Novaka Đokovića u situaciju u kojoj ratuje s navijačima na tribinama pariškog Grand Slam turnira, barem nekima od njih.

Dok je tražio put prema pobjedi nad Španjolcem Alejandrom Davidovichem Fokinom u trećem kolu, Đoković je u ‘tie-breaku’ prvog seta s bujicom psovki reagirao prema tribinama, a bilo je ‘ratovanja’ i kasnije. Nakon osvajanja drugog seta čuo je zvižduke nakon svoje proslave i poslije zatraženog medicinskog ‘time-outa’, a na sve to reagirao je i svojim riječima pred novinarima nakon dolaska do pobjede.

Srpskom teniskom asu nije bilo jasno zbog čega je reakcija bila takva.

‘To pokazuje nedostatak poštovanja’

“Većina ljudi na tribinama je tu kako bi podržala jednog ili drugog igrača, no neki vole vikati štogod da napraviš”, opisao je Đoković pred novinarima.

“To pokazuje nedostatak poštovanja, takve stvari ne razumijem. No, to je pravo tih ljudi. Kupili su ulaznicu, mogu raditi što žele”, dodao je.

“U 99 posto slučajeva ću ostati miran, ali ponekad će biti moje reakcije jer kad osjetim nedostatak poštovanja, onaj ili ona tko se tako ponaša zaslužuje odgovor”, pojasnio je Đoković zbog čega je u nekoliko situacija tijekom meča protiv Davidovicha Fokine bilo ‘vatre’ između njega i publike.

Ljudima koji su ga izbacili iz takta je odgovorio, a srpski teniski as pričao je i o zatraženoj pomoći fizioterapeuta nakon osvajanja drugog seta u trećem kolu. Tako to često ide. S puno napora na terenu dolazi i bol, kao što je bio slučaj i tijekom više od tri i pol sata dugog dvoboja s Davidovichem Fokinom.




“Nemamo vremena da bismo radili popis mini ozljeda koje imam, taj popis je dug. Neću pričati o stvarima koje me sprječavaju da igram jer još igram. Nekada mi je potrebna pomoć fizioterapeuta, nekada Boga, anđela ili koga god. Moja realnost je da mi tijelo odgovara drugačije na ovakve stvari, moram se na to prilagoditi. Na kraju sam uspio pobijediti, to je bitno”, opisao je Đoković, sa zabrinjavajućim riječima za svoje navijače jer će morati biti na 100 posto da bi otišao do kraja.

Pred njim je još dug put. Morao bi preskočiti još četiri prepreke za proslavu trofeja.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.