Foto: screenshot

NEĆETE VJEROVATI U KOJEM JE STANJU: Kralj nogometa jedva hoda i na rubu je depresije

Autor: GIŠ

Netflixu od ovog utorka prikazuje novi dokumentarac o legendarnom brazilskom nogometašu Edsonu Arantesu do Nascimentu svjetski poznatom kao Pele (80).

Sam Pele nije bio zainteresiran za snimanje dokumentarca, pa su pregovori producenata Davida Tryhorna i Bena Nicholasa trajali punih devet mjeseci sa zastupnicima Brazilca.

” Svaki put kada je izašao iz kuće posljednjih 65 godina, imao je gurnut mikrofon u facu. On je vjerojatno stvorio te uobičajene odgovore za intervjue pa je tako radio, a onda sam mu rekao da mi želimo napraviti ipak nešto dublje”, rekao je Nicholas za GQ.

Ono što do sada nismo vidjeli je fizičko stanje Pelea koji je u prvom kadru filma s hodalicom, a sve je uzrokovano operacijom kuka i lošom rehabilitacijom.

” Slomljen je. Zamijenili su mu kuk, ali nije imao adekvatnu i kvalitetnu rehabilitaciju”, rekao je njegov sin prošle godine.

“Ima problem s kretanjem što ga na određeni način ‘baca’ u depresiju. Zamislite. On je kralj, uvijek je bio utjecajna osoba, a da danas ne može ni hodati. Sram ga je, ne želi ići van biti viđen ili raditi praktički bilo što uključuje izlazak iz kuće. Jako je povučen.”

No Pele se opravio u međuvremenu i podijelio je svoju najdražu uspomenu:
“Svjetsko prvenstvo 1970. bilo je najljepše vrijeme mog života, ali bila je puno važnija za državu jer da smo izgubili te 1970. sve je moglo postati puno gore. Cijela je nacija mogla odahnuti kada smo postali prvaci. SP 1970. je napravilo je više za Brazil, nego ja za nogomet”, rekao je Pele.

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.