Foto: Tom Dubravec / CROPIX

NEĆETE VJEROVATI ŠTO SRBI PIŠU O LUKI! Naravno oni imaju svoju verziju

Autor: Gordan Ivan Šojat

Nakon što je Luka Modrić dao intervju za Engleski Daily Mail u kojem je opisao osobno iskustvo rata u Hrvatskoj, te je rekao kako su mu četnici ubili djeda, Srpski mediji ne mogu prestati pisati i brojati krvna zrnca Luki i njegovoj obitelji.

Podsjetimo Luka je u intervjuu rekao: “On je ubijen, a ja sam prošao kroz puno stvari u djetinjstvu. No, to ti pomogne da sagledaš stvari i na kraju se ne brineš. Prihvatiš kako je svaki poraz i svaka prepreka dio nogometa i naučiš živjeti s tim”.

Naravno Srbi su se odmah našli pogođeni činjenicom te su ponovno izvadili kako je njegova majka porijeklom srpkinja iz Kruševa, te kako je njenoj obitelji srušena kuća u Oluji. Još su nadodali da su barem 4 osobe iz njene obitelji ubijene u 2. svjetskom ratu u Jasenovcu.

Da bi potkrijepili činjenicu istaknuli su kako je Jovo Dopuđ rođak Lukine majke bio od 1991. do 1993. godine major u Vojsci Republike Srpske Krajine i komandant 4. lake pješadijske brigade 7. sjevernodalmatinskog korpusa. Taj isti Jovo je svjedočio u Hagu protiv Ante Gotovine te je iznio optužbu kako su u Krajini granatirani civilni ciljevi po naređenju Gotovine.

I opet po Srbima čovjek ne može iznijeti svoju istinu ili životnu priču već oni imaju unaprijed insceniran odgovor čak i o osobnim događajima jednog malog dječaka koji je morao izbjeći u Zadar s obitelji koja uključuje oca i majku.

Opet dolazimo do prebacivanja odgovornosti ili odlaženja u daleku prošlost od koje se napokon moramo distancirati i početi prihvaćati istine na ovim prostorima.

MODRIĆU SU ČETNICI UBILI DJEDA: Evo što im Luka danas poručuje




Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.