Foto: Vlado Kos/CROPIX

‘NE SMIJEMO SE TAKO GLASNO ODRICATI OVIH LEGENDI’: ‘Neki to žele, ali ja ih nikako ne bih otpisivao, itekako nam trebaju’

Autor: Andrija Kačić Karlin

„Nakon svega što smo vidjeli mogu, možemo zaključiti da je izbornik Zlatko Dalić dobro odradio ovaj teški ciklus Lige nacije. Nakon uzbudljivog domaćeg prvenstva imali smo i uzbuđenja oko reprezentacije, a kako je počelo sada smo i jako zadovoljni kako je i završilo”, kaže nam Ilija Lončarević, iskusni trener koji nogometnu igru gleda kroz posebno povećalo. Zato jer je ne samo stručan i iskusan, već zato što nogomet promatra kao sportsku fernesu u kojoj se suparnik treba prevariti, tako i nadigrati…

Ne, ne morate pitati Iliju Lončarevića puno, on sam priča, jer zna što je interesantno. Kojih će 23 igrača ići na svjetsku smotru u Katar i za njega je enigma, ma i za svakoga, pa to i priznaje:

„U ovome trenutku steklo se nešto što je jako važno prije konačnog odabira igrača. Reprezentacija je kao momčad dobila na samopouzdanju, ovo su jako dobri rezultati. Pustimo poraz protiv Austrije, valjda smo shvatili da je Austrija isto jako dobra. Do zime se može netko i ozlijediti, ispasti iz forme, nestati, a može se pojaviti i netko tko sad uopće nije u prvome planu, Ne treba tu brzati”, veli Lončarević.

Majer može svakog zamijeniti

Jasno, i on iskazuje zadovoljstvo našim proslavljenim veznim redom, s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem. Ali, spominje jošđ nekoga:

„Tu je i Lovro Majer. On tu može svakog zamijeniti. Od njega osobno očekujem puno. Moramo na našim najjačim pozicijama, a to je sredina, ima dostojne zamjene. A Majer jest njima dobra alternativa. Zato sam možda mislio da će više igrati. A kad igra – igra dobro”.

A što on smatra kako je bilo igrati četiri utakmice u desetak dana nakon teške i duge sezone:

Foto:inszagramscreenshot

„Nema igrača koji je na tu avanturu krenuo s oduševljenjem. Teško se pokrenuti kada se isprazniš. Zao velim da je dobro ispalo, uspjeli smo se izmotivirati nakon Austrije, trgnuti i pokazati dijelove svog sjaja. Izbornik je puno mijenjao, nije ni mogao drugačije. Ali, dobro je izgledalo da smo u utakmicama protiv Danske i Francuske s izmjenama povećavali i kvalitetu igre i ritam. To je jako, jako dobro. Dalić je to očito sve fino iskalkulirao. Jako je bitno da smo dobili neke nove igrače, nenadano. Neki su sigurno i razočarali izbornika, nije na meni da o tome zborim”.




O novom šokantnom stoperskom paru – Šutalo i Erlić – ima riječi hvale:
„Ma, tko prati nogomet zna da su oni dobri. Imamo mi još tu i Gvardiola, nema straha. Šutalo je dokazan igrač, u Dinamu je odličan. Erlić igra u jakoj ligi, o Gvardiolu ne trebam ni pričati. Znate li koliko znači za jednu momčad kada ima dobar i standardni stoperski par. Koji zna sudjelovati u igri. Nemjerljivo mnogo. Pritom, ne bih otpisivao Vidu i Lovrena kako neki navode. Oni mogu doći u formu, biti pričuve, može se netko i ozlijediti. Ne smijemo se mi odricati tako glasno niti jednog igrača. Uostalom, do SP je cijela jedna polusezona”.

Napad? Tko je prvi izbor? Budimir, Kramarić?

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

„Oba su sjajni igrači. Budimir je stalna opasnost, Kramarić uvijek traži pravu poziciju i oko toga bude problem. Mislim da su obojica pokazali da su s pravom tu, da su prva dva izbora. Priključuje im se iza njih Pašalić, jest on vezni, ali je i također napadač, zna zabiti. On zna sudjelovati u igri i odmah je pred golom. Opet mislim da je Dalić svu trojicu u ovom teškom i napornom razdoblju ravnomjerno i dobro koristio”.




Na kraju riječ-dvije o hrvatskom prvenstvu.
„Nema sumnje, Dinamo je zasluženo prvak. Nije lako odjednom biti konkurent Dinamu, tiče se Osijeka i Hajduka. Jest, bili bi da je Dinamo puno slabiji, ali nije. Ako Dinamo nema dvadesetak bodova prednosti ispred konkurencije odmah neki misle d asu postali konkurentni. Dinamo je skoro dva desetljeća superioran i teško ga će se skidati s trona. Osijek i Hajduk moraju postati još jači. Znači Dinamo bi ove godine trebao biti slabiji nego što je bio da bi Hajduk, Osijek ili Rijeka mogli biti prvi, to nije baš jednostavno. U Osijeku i Splitu moraju shvatiti da su bili dobri i da je uspjeh što su išli u Europu, ali moraju biti svjesni da su zaista ipak slabiji od Dinama”, kaže nam Lončarević.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.