fbpx
Dragan Matic/CROPIX

NE MOŽE BEZ POTRESA, PRIJETI LI TO HRVATSKOJ VELIKA SRAMOTA? Kako je blokada računa izazva skepsu da će spektakl u Splitu biti otkazan

Autor: Andrija Kačić Karlin

Očito, neposredno prije europske smotre u vaterpolu koja će se održati u Splitu od 27. kolovoza do 10. rujna, postoje neki problemi. Prvenstvo će se održati u golemoj Spaladium areni na čije će se tlo postaviti montažni bazen. No, upravo se tu pojavio neki problem. Tvrtki Arena koja upravlja dvoranom – blokiran je račun. A račun mu je blokirao Grad Split kao je jedan od organizatora prvenstva, uz Hrvatski vaterpolski savez.

Izgleda kao pat pozicija. Izvršni direktor HVS-a Perica Bukić odmah je s poprišta svjetske smotre u Budimpešti krenuo za Split i tvrdi nam:

„Nema nikakvog razloga za zabrinutost. Sve ide po planu, a ovo s Arenom će se riješiti, ako već nije riješeno. Pripreme su u punom zamahu, dva plivališta će biti postavljena u utrobu dvorane, a sa Splitom imamo sjajnu suradnju. I jamstva Grada da će sve biti u redu„.


Račun će biti odblokiran

Biti će zanimljivo kako će sve skupa izgledati, očekuje se na utakmicama naše reprezentacije i desetak tisuća gledatelja, toliko uostalom i može primiti Spaladium Arena. No, kako se igra krajem ljeta mnogi se čitaju hoće li u dvorani biti isuviše vruće…

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Ti montažni bazeni moraju biti postavljeni najmanje tjedan dana prije prvenstva. Već je izračunata statika i iscrtani nacrti i po svemu sudeći radovi na tome će trajati tri tjedna. Dakle, moraju početi za najmanje dvadesetak dana, da bi sve bilo dovršeno tjedan dana prije prvenstva. No, da bi to išlo glatko račun dvorane, tvrtka Arena mora biti odblokirana.

Split za ovo prvenstvo, makar je u jeku turističke sezone, očekuje mnogo gostiju, navijača, službenih osoba, novinara, ali samo podatak o natjecateljima impresionira. U Splitu će biti 16 muških i 12 ženskih reprezentacija, s pomoćnim osobljem već to je šest stotina ljudi. Dolazi i tri stotine novinara, sto dužnosnika Europske plivačke federacije. Pa će tako navijači morati tražiti smještaj u okolici Splita.

Inače, prvotno je ova europska smotra bila predviđena za početak srpnja, ali je otkazana, pa je nekako upala u špicu sezone. Split nema naročite hotelske kapacitete, pa bi i tu mogao izbiti problem.

Matija Djanjesic/ CROPIX

Predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin pritom ističe:

„Očekujemo puno navijača, iz susjednih zemalja Srbije i Crne Gore, najavilo nam se i dosta naših navijača iz cijele Hrvatske a tu su uvijek prisutni Španjolci i Talijani .
Zato će se usred Splita napraviti i fan zona, u parku u Zvončacu kraj otvorenog plivlišta Jadrana.

Dakako, od Hrvatska se ne očekuje samo medalja, već i nastup u finalu.

„To nije nemoguće, uz publiku sposobni smo biti duplo bolji„, kaže nam Perica Bukić.
Autor:Andrija Kačić Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.