Foto: Jakov Prkic/CROPIX

(VIDEO) ŽESTOKE OPTUŽBE IZ SRBIJE: ‘U HRVATSKOJ PALILI SRPSKE ZASTAVE’ ‘Zaplijenili ih i zapalili, pisalo je i na ćirilici’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Osim što je trajala borba na terenu u potrazi za pobjedom, na kraju s po bodom za svaku momčad, derbi Hajduka i Dinama na Poljudu u 14. kolu SuperSport HNL-a bio je napet i zbog zbivanja oko utakmice.

Brojili su se privedeni, gorjelo je i na tribinama na dijelu stadiona s navijačima Dinama, o čemu smo pisali, a bila je tu i jedna situacija u kojoj se u prvom planu našao potez Torcide.

Hajdukovi navijači su sa sobom imali zastave nekoliko drugih navijačkih skupina, a ‘ulov’ do kojeg su došli i koji su pokazali na tribinama nestajao je u plamenu. Nakon toga, stigle su reakcije, s pogledom na ovu situaciju koji su približili u Srbiji zbog dijela zastava koje su bile zapaljene.

‘Skandal u Splitu’

‘Skandal u Splitu: Hrvatski navijači palili srpske zastave’, piše srpski Kurir o ovoj situaciji u hrvatskom derbiju, približavajući i o kojem dijelu navijačkog ‘ulova’ je bilo riječ.

Screenshot: Kurir

‘Palili su zaplijenjene zastave’

‘Navijači Hajduka su, tijekom utakmice koja je završena rezultatom 1:1 palili zaplijenjene zastave, među njima i nekoliko srpskih zastava’, dodaje Kurir.

‘Bio je natpis na ćirilici’

Srpski portal pisao je i o natpisima na zastavama koje su privukle pažnju u ovom potezu Torcide.

‘Na jednoj je ćirilicom bilo ispisano ‘Omarska’, a na drugoj latinicom ‘Dublin’. Vidljiva je i jedna zastava navijača Partizana, na kojoj piše ‘Grobari Prnjavor’, opisao je Kurir.




Traju i reakcije na ono što je srpski portal istaknuo kao skandal u Splitu. Ispod objava na Twitteru na profilu Hooligans.cz Official, ima i žestokih riječi koje su napisali navijači.

‘G*vna ustaška’ i ‘p*čke ustaške’, može se vidjeti u komentarima koji su popratili snimke navijača u Splitu s drugim navijačkim zastavama.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.