Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

(VIDEO) ZAGRIŽENI DELIJA OD RANE MLADOSTI! Pogledajte što je zvezdaš Vučić govorio dok je bio u 7. razredu!

Autor: Bruno Herljević

U srpskim je medijima trenutno veliki hit snimka njihova predsjednika Aleksandra Vučića koji kao dječak daje izjavu pred kamerama. Vučić je inače veliki navijač Crvene zvezde i često o tome zna pričati, a na snimci koju je objavio Informer vidi se kako je bio tvrdokorni Delija još od rane mladosti.

Vučić na snimci ide u 7. razred osnovne škole, a pred kamerama je i tada bio snalažljiv. Pogledajte što je mladi Vučić sve govorio u kratkom intervjuu.

Podsjećamo, godinama kasnije Vučić je išao i na gostovanje s Delijama i to ono zloglasno u Zagrebu 13. svibnja 1990. godine, kada se milicija obračunala s hrvatskim navijačima i kada ih je Zvone Boban išao braniti.

U tom sukobu na zagrebačkom zdanju sudjelovao je i sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, zagrijani član Delija i učenik četničkog vojvode, ratnog zločinca i huškača, Vojislava Šešelja. Spomenimo i kako je istoga dana na toj je utakmici bio i ratni zločinac, Željko Ražnatović Arkan koji je, kao ugledno Zvezdino lice, sjedio na klupi i to naoružan.

Vučić nikada nije skrivao svoju prošlost, iako je sada promijenio političke svjetonazore, a isto tako ne poriče da je bio na utakmici Dinama i Zvezde. Štoviše prije nekoliko godina govorio je o svojem ‘navijačkom’ izletu u Zagreb.

“Tog se dana osjećala drugačija atmosfera. Gledajte, uvijek smo mi bili spremni na tučnjavu u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije. Nas više od dvije tisuće krenulo je vlakom, a prvi incident dogodio se već u Vinkovcima. I taj je bio gadniji nego inače. Odmah smo svi znali da se u Zagrebu spremaju neredi. Ali, ne oni između navijača Dinama i Crvene zvezde, već između Hrvata i Srba” izjavio je Aleksandar Vučić za Vreme 2010. godine.




“I mi i oni tada smo se osjećali moćno. Kod nas se tada podizao srpski nacionalizam, u Zagreb smo stigli u velikom broju. Nikada se neće ponoviti gostovanje na koje će otići toliko navijača Crvene zvezde. Navijači su stizali iz Gline, Petrinje, Knina, čitave Krajine, pa i dalmatinskog zaleđa. No, u to doba rastao je i hrvatski nacionalizam, pa su se i navijači Dinama osjećali slobodno i moćno. Na stadionu se osjećala iskrena mržnja, s obje strane čule su se pjesme najjezivijih sadržaja”, opisuje dalje.

“Kad smo stigli u Zagreb, prvi put se dogodilo da nas je čekala vojska policajaca. Otpratili su nas do južne tribine. Međutim, mi koji smo bili iskusni prepoznali smo neke navijače Dinama koji su imali zadatak da prate hoće li se netko od nas izdvojiti, pa da ga prebiju. Prepoznao sam Šejtana, Sarmu i još neke. Nisam vidio Klokana i Sandra koje sam znao kao vođe Bad Blue Boysa. Onda sam saznao da su i ostali Zvezdini navijači to primijetili, pa su ih ispred jednog kafića presreli i pretukli”, tvrdi Vučić.

“Na kraju nas je policija spakirala u specijalni vlak. Sve su nas ispitivali dok nisu popisali valjda svakog čovjeka u vlaku. Ali, tu stvarno nije bilo neke naše velike krivnje. Skoro pa nikakve. Za svaki drugi slučaj su mogli reći da je bilo odgovornosti Zvezdinih navijača. Primjerice, u Splitu kada je bilo 2:2, 1987., više smo mi, Zvezdini navijači, čuda napravili, nego Hajdukovi”, veli sadašnji predsjednik Srbije.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.