(VIDEO) PROCURILA SNIMKA TUČNJAVE NAVIJAČA U BiH: ‘Molili su nas da prekinemo’!

Autor: Bruno Herljević

Navijači Zrinjskog iz Mostara doživjeli su doista

Navijačke skupine mostarskog Zrinjskog iz većinskog hrvatskog dijela grada i Veleža iz dijela grada s bošnjačkom većinom sukobile su se na sjevernom izlazu iz grada, a to je tek jedan od sukoba u kojima su navijači Zrinjskog poniženi u samo tjedan dana. Naime, po navijačkim Facebook-stranicama govori se kako su se u svega četiri dana navijači tog mostarskog kluba četiri puta osramotili.

Jedan poraz bio je od navijača Sarajeva, a čak tri od Veleža, gradskog i najvećeg rivala, a na Facebooku je procurila snimka tog sukoba.

“Mi nikoga ne napadamo. Samo uživamo i bodrimo svim srcem naš Velež, ali tko nas napadne neka zna da će loše proći. Poslije hinjskog napada (po tko zna koji put) nultrasi mole za prekid, a mi im to dopuštamo jer smo raja najveća”, napisao je Red Army i objavio snimku sukoba.

Podsjećamo i na ostale sukobe. Do još jednog obračuna je došlo oko 11.30 sati u subotu kada se na magistralnoj cesti u mjestu Drežnica zaustavilo nekoliko vozila te su se potukli navijači dva kluba. Prema navodima lokalnih medija, pri tome su koristili palice, kamenice, a imali su i izravni obračun. Iz policije nisu mogli potvrditi koliko je osoba ozlijeđeno osim da su navijači iz oba kluba zatražili pomoć u medicinskim ustanovama.

Dvije skupine i prije toga sukoba izazvale su incident na samome izlazu iz grada u mjestu Potocima kada je na magistralnoj prometnici M-17 zaustavljeno više vozila, nakon čega su huligani razmijenili međusobne uvrede i psovke. Ovi obračuni samo su nastavak tuče koja se dogodila prije dvije večeri kada se u mostarskom naselju Zalik potuklo više osoba, nakon čega je policija privela osam osoba.




Sukobi i obračuni navijača dva mostarska kluba bila su prijašnjih godina učestalija, no bitno su se smanjila otkako je Velež ispao u niži rang natjecanja, a u posljednje tri godine Zrinjski bio uzastopni prvak zemlje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.