(VIDEO) FILMSKA AKCIJA POLICIJE U BEOGRADU! Grobari naoružani noževima i palicama krenuli u rat

Autor: Bruno Herljević

Prava holivudska akcija dogodila se u nedjelju sat vremena uoči košarkaške utakmice Partizana i Mega Leksa. Beogradska policija zaustavila je vozila u kojima su bili navijači Partizana, a Kurir navodi kako je, prema neslužbenim informacijama, riječ o skupini Grobara koji su krenuli na utakmicu Partizana s namjerom preuzimanja vlasti na Južnoj tribini. Dakle, ista ona skupina za koju su se nedavno tukli i hrvatski državljani, ali na derbiju između Partizana i Zvezde, zbog čega su kasnije završili u zatvoru.

Srpski mediji pišu kako je baš ta skupina Grobara već tjednima u fazi sveopće mobilizacije i da je napad trebao biti proveden 4. veljače u dvorani Pionir na utakmici Partizana i Mega Leksa. Cilj je bio da dođu u što većem broju i nasilno preuzmu tribinu.

Za mobilizaciju su saznali i ‘vladari’ Južne tribine pa su i oni pozvali sve svoje snage. Policija je zbog toga pokrenula opsadu grada, a srpski tabloid tvrdi kako su Grobari dolazili iz Kosovske Mitrovice, Niša, Kruševca, Kragujevca, Šapca, Vrbasa, Subotice, Novog Sada, kao i iz nekoliko gradova u Republike Srpske.

Isto tako pišu kako je, prema neslužbenim informacijama, velik dio Grobara iz unutrašnjosti vraćen te kako je uhićen i vođa opozicije Miloš Radisavljević Kimi. Kimi je nekadašnji vođa Partizanove navijačke grupe Alcatraz, a nakon dugo vremena opet je viđen na tribinama na nedavnom susretu Partizana i Zadra u Pioniru.







Telegraf piše kako je sat vremena prije početka utakmice između Partizana i Mega Leksa policija zaustavila autobus s navijačima Partizana koji su došli iz Kruševca. Pišu kako su bili naoružani noževima, bejzbolskim palicama i pod utjecajem alkohola. Sumnja se da su željeli izazvati nerede.

Autobus s 50 navijača na kraju je vraće u Kruševac. Telegraf piše i da je oko 17 sati u novom Beogradu policija zaustavila veću grupu Grobara te da je dio oko željezničkog kolodvora pod opsadom. Tom prilikom uhićen je jedan navijač kod kojeg je pronađena pirotehnika.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.