fbpx
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX/Ilustracija

‘BACILI SU NAS NA TRAVU I UDARALI PENDRECIMA’: ‘Tovari, zapamtit ćete ovo i bolje da ne dolazite više’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Ružan nered koji se nedavno dogodio nakon derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru, sa sukobom Torcide s policijom na autocesti A1, neće se zaboraviti tako skoro. Za mnoge privedene nakon nereda u kojem je bilo i policijskog posezanja za vatrenim oružjem kako bi se situacija smirila, ova priča traje. Nakon žalbi, neki privedeni su ipak dobili što su i željeli, pušteni su iz istražnog zatvora, a sjećanja na sukob nakon zagrebačke utakmice traju.

Razgovarajući za Dalmatinski portal, jedno prisjećanje na ono što se događalo imao je navijač Hajduka koji je pušten, s pričom koju je približio u svojim Vodicama. Bilo je tu i potresnih detalja koje je navijač otkrio iz svojeg kuta gledanja, optužujući policiju zbog reakcije organa reda u sukobu u blizini odmorišta Desinec.

Navijač koji je bio priveden, pa pušten, kazao je da je u njegovom slučaju presudila snimka koja je pokazala da nije bio blizu mjesta sukoba, kao i još trojica Vodičana koji su također pušteni iz istražnog zatvora.


Pratili utakmicu po putu

Nakon što su torcidaši krenuli autocestom nakon što nisu ušli na tribine Maksimira, gdje nije bio dozvoljen unos svih transparenata koje su ponijeli u Zagreb, dio njih pratio je utakmicu tijekom vožnje, a kako je navijač iz Vodica približio za Dalmatinski portal, tako je bilo i u slučaju njega i suputnika. U toj vožnji u koloni, otkrio je da je izašao iz automobila nakon što se dogodio zastoj, a potom su, kaže, oko njega počeli letjeti meci, što je bio povod za odlazak na sigurnije mjesto, natrag u auto.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

‘Policajci su udarali’

Navijač koji je izašao sa svojom pričom dodao je da je policija tijekom obilaska kolone došla i do njihovog automobila, a potom je krenula akcija čije je detalje također približio.

‘Izvadili su nas iz auta, bacili su nas na travu punu suzavca, počeli su nas udarati pendrecima i nogama. Dobio sam po prsima, bedrima i nogama. Držali su nas sat vremena po kiši da ležimo u travi. Teško je opisati taj horor’, kazao je privedeni, pa pušteni torcidaš iz Vodica.

‘Odveli su nas u ćeliju’

U slučaju navijača koji je izašao sa svojom pričom i njegovih suputnika, dogodilo se prenoćivanje u ćeliji nakon što su ih odveli u Jastrebarsko, a u prisjećanju na te sate, tu je bio i detalj kojim je prozvao policiju zbog postupanja prema njemu i suputnicima u akciji na autocesti.

‘Dok su nas tukli, vikali su: ‘Tovari, zapamtit ćete dolazak u Zagreb’ i ‘Bolje vam je da iduću utakmicu u Zagreb ne dolazite’, bile su riječi navijača koji je svoju priču iznio za Dalmatinski portal, s teškim danima u pritvoru koji su slijedili prije nego se dogodilo puštanje.

Ilustracija/Foto: Ranko Suvar/CROPIX
Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.