Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ŠOKANTNA OBRANA UBOJICE MLADOG BOYSA: Nećete vjerovati kako je opravdao krvavo uskrsno ubojstvo

Autor: Željka Orešković

Jednim, fatalnim ubodom oduzeo mu je život zbog autobusne karte

Džemal Paloš Kobra (62), čovjek koji je prošlog Uskrsa ubio Antu Škembera (29) na autobusnoj stanici u Oreškovićevoj ulici, iznio je svoju obranu na Županijskom sudu u Velikoj Gorici. Paloš tvrdi kako se cijelo vrijeme samo pokušao obraniti od Škembera, te uvjerava da ga nije namjerno ubo, već da se mladi Boys sam “napiknuo”.

“Bio sam na Trešnjevci, sve je bilo zatvoreno, a kako imam problema s mjehurom, jedva sam dočekao doći kući. Ušao sam u velikogorički autobus kod Importannea. Čitao sam na mobitelu vijesti. Dolaskom do jedne stanice u Novom Zagrebu, čuo sam razgovor kod vozača. Najednom je vozač ugasio motor, a muški glas mu je rekao: ‘Nećeš me voziti?’ Mjehur mi je postao neizdrživ pa sam otišao do vozača i rekao mladiću koji je ušao u autobus bez karte: ‘Ako si socijalni slučaj ili branitelj pokaži dokument i pustit će te. Ovako si terorist. Teroriziraš putnike.’ Opsovao me i odmah udario šakom u bradu rekavši da dokumente nema. Da me ne udari opet, primio sam ga za obje nadlaktice te sam ga izgurao iz autobusa i rekao vozaču da može krenuti. Ali mladić me tad udario u nogu. Pokleknuo sam. Vrtilo mi se kao da ću pasti”, govorio je Paloš na sudu.

“Kobra”, kako ga zovu, rekao je i da je reagirao instinktivno, “nagonom ratnika” kada je iz džepa izvadio nožić, samo da zastraši Škembera da ga prestane tući. Tvrdi da ne zna kada je došlo do kontakta njegovog noža Škemberovog tijela, jer je, kako kaže, cijelo vrijeme oružje držao kraj sebe.

“On se zatim okrenuo i otišao, a ja sam ušao u autobus, sjeo na isto mjesto, treće po redu i otišao kući. Nož na kojem nije bilo krvi sam gumbom zatvorio i stavio u jaknu. Inače, nož sam nosio unazad godinu dana nakon što je moj prijatelj i suborac nađen mrtav u Savi u Rugvici. Pa sam pomislio pri obračunu tad da sam ja došao na red, da je to moj kraj. Meni je jako žao što se to dogodilo. Nisam imao namjeru nikoga ubiti već zaplašiti. On se napiknuo na nož. Kasnije sam pitao policiju kako je moguće da su nastale ozljede, pa su mi rekli da je pokojnik trenirao tajlandski boks koji se sastoji od tri udarca (šakom u glavu, nogom u nogu i koljenom u pleksus). A tome u prilog govori i mjesto uboda”, prenosi Jutarnji.

Paloš ističe da je samo radio blokade da se zaštiti od udaraca, ali tužiteljstvo je demantiralo da se Škember sam nasadio na nož. Velikogorički tužitelj nije povjerovao u to što je Paloš govorio te je kazao kako je ta obrana usmjerena isključivo na umanjenje odgovornosti.

“Iz fotoelaborata je vidljivo da je ubodni kanal u sredini trbušne šupljine, stoga ne stoji da je ubodna rana bila nisko. Ujedno, ubodni kanal je dubok 10 cm, a sama oštrica noža je 7,6 cm što znači da je dio uz štitnik drške također ušao u tijelo! Bio je to udarac jakog intenziteta tako da nije moguća okrivljenikova tvrdnja da se pokojnik sam ‘nasadio na nož’. Zadao je smrtonosni udarac žrtvi. Obrana, pak, da je nož nosio iz straha je samo opravdanje da je nosio nož jer se radi o vrlo ubojitom sredstvu”, rekao je tužitelj Dražen Diklić u završnom govoru.

Paloš je odlučio odgovoriti na to:




“Spreman sam se suočiti sa svojim križem. Nisam fakultetski obrazovan, ali sam nešto u životu naučio. Dovodi se u pitanje istinitost moga iskaza. Ja sam rekao istinu, onako kako je bilo. I Giordano Bruno je govorio istinu pa su ga spalili nakon što je rekao da je Zemlja okrugla”, rekao je Paloš, koji će nepravomoćni sudski pravorijek čuti u petak točno u podne.

Inače, vještak je kazao kako je Paloš u vrijeme ubojsta bio smanjeno ubrojin, ali ne bitno, točnije, imao je “očuvanu svijest o tome što čini”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.