Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POLICIJA PRIVELA VAGON LJUDI I BRDO ORUŽJA! Na Poljudu je bilo posla za snage reda, ali dogodilo se i nešto jako bitno

Autor: Dnevno.hr

Kao što je to i inače slučaj, kad je Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke u pitanju, to su utakmice visokog rizika. Tako to klasificira policija, odnosno sustav koji se brine o sigurnosti građana kao i o sprječavanju nereda na sportskim borilištima.

Visoki rizik bio je i jučerašnji susret koji je završio pobjedom Hajduka od 4:0 na Poljudu. Iako incidenata nije bilo, iz splitske policije javljaju da je uoči, za vrijeme i nakon utakmice privedeno ukupno čak 26 osoba. Većinom se radi o prekršiteljima odredbi zakona po kojem su se mahom prijašnji izgrednici trebali ponašati.

Na stadionu je prije početka utakmice pronađeno i čak 38 dimnih kutija. Iz policije su kratko izvijestili da su oko 13 sati, tijekom protueksplozijskog pregleda stadiona Poljud, uoči utakmice između HNK Hajduk i HNK Rijeka, policijski službenici na sjevernoj tribini, u podnožju, pronašli transparent dimenzija 60×25 metara, unutar kojeg se nalazila posebno pričvršćena plastika sa 38 komada dimnih kutija.

Osim 38 dimnih kutija, pronađenih unutar transparenta na sjevernoj tribini, oduzeto je još osam komada pirotehničkih sredstava.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.