ODVRATNO PONAŠANJE TORCIDAŠA U ZAGREBU! Unakazili su slučajnog prolaznika, ali stigla ih je kazna

Autor: Bruno Herljević

Premda se na dan utakmice u Zagrebu činilo da policija neće imati previše posla, ipak se potkralo nekoliko ružnih scena. Za vrijeme i tijekom utakmice Dinama i Hajduka zagrebačka je policija privela 25 navijača, a od toga je 19 zadržano zbog kršenja Zakona o navijačima, dok su ostali narušavali javni red i mir.

“Sa sigurnosnog aspekta cijeli organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, koji su došli s oko 500 raznih vozila te  su i dopraćeni i ispraćeni na stadion, odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu. Također, gostujući navijači u gradu Zagrebu obitavali su ne samo tog dana uoči same utakmice, nego i dan ranije, zbog čega je policija kroz svoj puni angažman, prisutnošću na ulicama grada Zagreba, osigurala da navedeni dani prođu bez ijednog incidenta za građane i imovinu grada Zagreba”, navode iz PUZ-a.

Međutim, ističu da je problema itekako bilo.

“Izdvojeni slučaj dogodio se nešto poslije 18 sati na raskrižju ulica Donje Svetice i Kneza Branimira, kada je grupa gostujućih navijača bez povoda teško ozlijedila 32-godišnjaka, koji nije pripadnik nijedne navijačke skupine niti je na sebi imao bilo kakva obilježja. Odmah po dojavi o događaju, policijski službenici su u blizini mjesta događaja zatekli i doveli u službene prostorije ukupno 15 gostujućih navijača, od toga četvero maloljetnih. Nad 12 se provodi kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja u vezi s počinjenjem kaznenog djela teška tjelesna ozljeda”, priopćili su iz policije.

Teško ozlijeđeni prolaznik vraćao se s obiteljskog ručka, a išao je u suprotnom smjeru od stadiona, dok su se pripadnici Torcide kretali u smjeru stadiona. Potom su ga napali nakon što su na križanju izašli iz vozila, dok je žrtva čekala na semaforu. Bacili su ga na pod i divljački tukli. Sirotom prolazniku slomljeni su gornja i donja čeljust te nos, a moguće je da ima i ozljede lubanje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.