FOTO: Facebook/ Ultras Vinkovci

NAVIJAČI BOJKOTIRAJU UTAKMICU ZBOG VUKOVARA: ‘HNS-u ništa nije sveto osim novca!’

Autor: Željka Orešković

"Na taj dan ne treba se održavati niti jedno nadmetanje, borba ili bilo kakvo rivalstvo među nama Hrvatima!"

Navijači Cibalije boktirat će subotnju utakmicu s Osijekom zbog datuma održavanja. Naime, ona je zakazana 18. studenog, na dan kada Hrvatska obilježava pad Vukovara i Škabrnje. Vinkovčani smatraju da se na taj dan ne bi trebalo igrati. Prenosimo njihoco priopćenje u cijelosti:

“Kako nam se primiče obljetnica jednog od najtužnijih dana u povijesti naše slobodne Hrvatske, a i u hrvatskoj povijesti, čiste duše, savjesti i srca punog ljubavi pozivamo sve svoje članove, prijatelje i simpatizere naše jedine Cibalije da ovaj vikend zapale svijeću i pomole se za sve žrtve Domovinskog rata. Nažalost, ovaj vikend, točnije na najtužniji dan našeg Vukovara, Škabrnje i hrvatskog naroda, Naša jedina Cibalia igra gostujuću utakmicu u Gradskom vrtu protiv slavonskog rivala Osijeka kojoj vinkovački Ultrasi neće organizirano biti nazočni niti navijati!

Očigledno našem i Vašem nogometnom savezu nije sveto ništa osim novca, a na dan kada su mnoge majke, očevi, braća i sestre nestali i bili pogubljeni za našu slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku ne treba se održavati niti jedno nadmetanje, borba ili bilo kakvo rivalstvo među nama Hrvatima!

Udruga navijača Ultras Vinkovci polaže spomen ploču svim nestalima i poginulima u Škabrnji, svi koji nisu u mogućnosti ići s nama neka budu barem u mislima tamo, a sve ostale pozivamo u Kolonu sjećanja u naš hrvatski Vukovar, paljenje svijeća i polaganje vijenca u organizaciji naše udruge.

EJ TKO NE LJUBI I NE ČUVA SVOJE, BOŽJEG LICA NEĆE VIDJETI!”, napisali su članovi navijačke skupine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.