FOTO: PIXSELL/ Marko Mrkonjic/PIXSELL/ Facebook: Armada

(FOTO) NAVIJAČI ZA ‘GRAD HEROJA’: Evo kako će Boysi, Torcida, Armada i Ultrasi odati počast Vukovaru

Autor: Željka Orešković

Bliži se obljetnica pada Vukovara, a navijačke skupine tradicionalno će odati počast Gradu heroja. Kao i svake godine KND Bad Blue Boys Zagreb pozvao je građane da im se pridruže u organiziranom odlasku u Vukovar.

“Cijena puta je 100 kuna članove KND BBB i 130 za ostale, a prijave se vrše u Bad Blue Boys Fan Shop od ponedjeljka do petka (10h-20h)”, objavili su na svojoj Facebook stranici.

BBB-ovci su javili i da je okupljanje u prostorijama njihove udruge do 11 sati, a u prodaju su pustili i prigodne majice s motivom Vukovara po cijeni od 90 kuna. Njih možete kupiti i u nedjelju u Vukovaru.

“Naši Vukovarci, sve koje dolaze ranije, pozivaju na druženje u udrugu koja će raditi već od petka u 18 sati.

STOJI GRAD!”, napisali su Boysi na Fejsu.




Torcida će se također u nedjelju uputiti u Vukovar, a s odavanjem počati počeli su već u srijedu, u 20 sati, kada su u klubu navijača prikazali film o Vukovaru. Osim toga, u subotu 17.11. Torcidi u goste stiže Vilim Karlović, jedan od vukovarskih heroja, koji je preživio i Ovčaru kao pripadnik Tigrova.

“Imate priliku od 19h uživo poslušati njegovo svjedočanstvo, također u prostorijama Kluba navijača”, Torcida je napisala i napomenula kako će se u nedjelju, na samu obljetnicu, održati tradicionalni mimohod “s dna Vukovarske ulice do novog grafita”.




“O točnoj satnici ćemo vas naknadno obavijestiti. Mimohod je već postao splitska tradicija, stoga pozivamo sve građane da nam se pridruže. Apeliramo da se suzdržite od pirotehnike, ovo je miran i dostojanstven skup”, naglasili su iz torcide.

Odavanju počati pridružit će se i Armada, koja će Dan sjećanja na Vukovar obilježiti u četvrtak 15. studenog. Za sve zainteresirane objavili su kompletan program događanja.

“Raspored događanja:

11.30h KLUB NAVIJAČA

– druženje sa vukovarskim braniteljima

16h STADION KANTRIDA

– paljenje svijeća i polaganje vijenaca na spomenik svim poginulim članovima Armade u Domovinskom ratu

19,30h VUKOVARSKA ULICA

– mirni i dostojanstveni mimohod od murala u Vukovarskoj ulici do Mosta branitelja, okupljanje od 19h

20h MOST HRVATSKIH BRANITELJA

– molitva za poginule heroje koju će predvoditi msgr. Nikola Imbrišak, te paljenje 27 baklji povodom 27. godišnjice okupacije Vukovara

STOJI GRAD!”, kazali su iz Armade i pozvali sve Riječane, bili navijači ili ne, da im se pridruže u prisjećanju na heroje. Osim toga, 13. studenog navijači Rijeke održali su i licitaciju dresova s povijesne utakmice Rijeka-Maribor.


“Sav prihod od licitacije dresova ići će za odlazak mlađih pripadnika autobusom na 27. obljetnicu obilježavanja pada Vukovara, te za postavljanje spomen ploče svim herojima na Ovčari.

ŽIVIMO ZA RIJEKU, I ZEMLJU HRVATSKU!”

Ultrasi iz Vinkovaca pozvali su sve ljude dobre volje da dođu zapaliti svijeću za heroje u subotu u 19 sati “kod podvožnjaka”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.