Photo: Dino Stanin/PIXSELL

(FOTO) NAVIJAČI ODALI POČAST BRANITELJIMA: Tornado obilježio godišnjicu obrane od velikosrpske agresije

Autor: Bruno Herljević/HINA

Košarkaši Cedevite slavili su sa 95-85 (23-19, 21-18, 26-21, 25-27) na gostovanju u Zadru, u utakmici 2. kola ABA lige odigranoj pred oko 4400 gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, a osim bez pobjede, Zadar je u subotu ostao i bez svog zvučnog pojačanja, američkog centra Glena Davisa, koji ipak neće odjenuti zadarski dres.

Ta je vijest potvrđena prije početka utakmice od strane sportskog direktora Zadra Branimira Longina, a razlozi će biti objašnjeni na posebnoj konferenciji za medije.

Što se utakmice tiče, domaća momčad je uspijevala održavati rezultatsku ravnotežu do pred kraj treće četvrtine, kad je u posljednjem napadu, tricom Bella Cedevita otišla do 12 koševa prednosti (70-58). Kako je hrvatski prvak u 37. minuti došao i do +18 (91-73), Zadrani mogu biti zadovoljni što su do kraja utakmice zaostatak sveli na podnošljivih deset poena (95-85).

Justin Cobbs je sa 18 koševa i sedam asistencija bio najbolji igrač Cedevite. James Bell je također ubacio 18 poena gađajući trice 5/6. Još trojica Cedevitinih igrača imali su dvoznamenkasti učinak: Augusto Lima sa 12, Elgin Cook sa 11 i Pablo Aguilar sa 10 koševa.

Kristijan Krajina je sa 21 košem, tri skoka, tri asistencije i tri osvojene lopte bio uvjerljivo najbolji igrač Zadra. Domagoj Vuković je ubacio 15 koševa uz šest skokova.

Zadrani su tako doživjeli i drugi poraz na startu nove sezone, a Cedeviti je ovo bila prva pobjeda u službenim utakmicama. U ovom kolu Cibona će u ponedjeljak (18 sati) ugostiti Igokeu.

Utakmicu je još obilježio i plemenit potez navijača Zadra koji su obilježili godišnjicu obrane Zadra od velikosprske agresije.




Zadrani su se prisjetili teške ratne jeseni 1991. kada je jugosrpska vojska općim napadom pokušala osvojiti grad, ali malobrojni hrvatski branitelji su se oduprijeli agresoru. U sjećanje na taj 6. listopada 1991. godine, kada je Zadar obranjen od agresora, Tornado je u čast branitelja podigao transparent.

“…Ponosan, nepokoren, hrvatski Zadar!’, pisalo je transparentu.

Dalmatinski portal

Cedevita je u sljedećem, 3. kolu ABA lige domaćin Megi Bemax, Zadar će gostovati kod Petrol Olimpije, a Cibona kod FMP-a.




Autor:Bruno Herljević/HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.