(FOTO) DINAMO IMA VRLO NEOBIČNOG NAVIJAČA! Isusovac iz Venezuele ispričao urenebsnu anegdotu o Modrima

Autor: DNEVNO

Prije dva dana održana je Svečana akademija u povodu 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu te 30. obljetnice isusovačkog Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Središnji događaj Akademije je bio govor Generala isusovačkog reda p. Artura Sose Abascala. Kao i papa Franjo i p. Sosa je iz Južne Amerike, iz Venezuele. Često se spominje da su danas latinoamerički isusovci prvi put u povijesti i general i papa.

Akademiji su prisustvovali brojni gosti iz akademskog i društvenog života, studenti, osoblje Fakulteta filozofije i religijskih znanosti te Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove. Nazočni su bili i kardinal Josip Bozanić, biskupi Ivan Devčić, Nikola Kekić i Valentin Pozaić, provincijal Hrvatske provincije Družbe Isusove Dalibor Renić, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, izaslanik Predsjednice Republike Vladimir Lončarević i mnogi drugi.

Među prisutnima su bili i predsjednik Nadzornog odbora GNK Dinamo mr. sc. Miroslav Rožić i član Nadzornog odbora dr. sc. Ivan Čulo te su tom prilikom p. Arturu Sosi uručili poseban dar, Dinamov dres s imenom i brojem 31 ističući želju da i p. Sosa ima omiljeni klub, kao i što papa Franjo ima argentinski San Lorenzo.

Kao pravi latinoamerikanac, bilo je razvidno da p. Sosa poznaje nogomet, a svima je ispričao i zanimljivu anegdotu. Spomenuo je svojoj 90-godišnjoj majci koja živi u Venezueli da putuje u ‘jednu europsku zemlju’ pretpostavljajući da nije nikada čula za Hrvatsku, a ona je inzistirala na preciznijem odgovoru. Na spomen Hrvatske, ona je uzvratila – kako ne bih znala, to je država iz koje je Luka Modrić.

Autor:DNEVNO
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.