(FOTO) BIZARNA PROVOKACIJA ILI…? Na utakmici Dinama osvanuo transparent Hajduka s ćirlilcom?

Autor: Bruno Herljević

Dinamo je u četvrtak poražen na lisabonskom Luzu protiv Benfice u uzvratu osimine finala Europa lige s 3:0i time je završila europska bajka na koju su navijači Modrih čekali gotovo 50 godina.

Gostovanje zagrebačkog Dinama na stadionu Luz očito nije bio veliki mamac za navijače Benfice. Stadion ‘svjetla’ prima 64.500 gledatelja, najavljivalo se 50.000, međutim, okupilo se nešto više od 40.000 navijača i atmosfera je bila daleko od užarene. Na tribinama je bilo oko 1.500 navijača Dinama koji su bili smješteni na nekoliko sektora. Najveća skupina bila je na najvišem prstenu no to im nije smetalo da od prve minute sjajno bodre svoju momčad.

Međutim, na utakmici je bilo ponešto navijača Hajduka. Torcida je pobratimljena s Benficinim No Name Boysima pa su ovi provocirali Dinamove navijače transparentima Hajduka. Time su se navijači splitske momčadi kasnije hvalili na društvenim mrežama, pa je tako na Instagram-profilu “Hajdučki video”, koja prenosi vijesti vezane uz Hajduk, osvanula slika transparenta s utakmice.

“Čestitke prijateljima iz Lisabona i Praga! Dobro Vam jutro”, poručili su administratori stranice.

No, potom se povela polemika, o čemu su pisali i neki domaći mediji, oko neobičnog natpisa na transparentu. Naime, neki su primijetili kako je slovno ‘n’ u imenu grada Slavonski Brod napisano kao ćirilično slovo ‘i’.

Međutim, prevarili su se jer je ovdje riječ o naopako napisanom slovu ‘N’ koje No Name Boysi koriste u nazivu svog imena, što je vidljivo i na slici dolje.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.