Foto: Denis Jerkovic / CROPIX

DVOJICA NAPADAČA NA SRPSKE SEZONCE PONOVO U PRITVORU!

Autor: Bruno Herljević

Splitska policija priopćila je u utorak navečer priopćila da je uhitila 22-godišnjaka i 19- godišnjaka koji su sudjelovali u napadu na sezonske radnike u Supetru na Braču, te su ih prijavili za nekoliko kaznenih djela i priveli pritvorskom nadzorniku, a za ostalim sudionicima još se traga.

Rekli su da su provodeći daljnje kriminalističko istraživanje napada na osobe koje se dogodio 9.lipnja oko 4 sata u Supetru, u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvu u Splitu prikupili saznanja i dokaze iz kojih je proizašla sumnja da su dvojica mladića ostvarili obilježje kaznenog djela, zbog čega su danas i uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.

“Sumnjiče se da su na naročito drzak i nepristojan način skupa s još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja kaznenog djela nasilničkog ponašanja iz članka 323. Kaznenog zakona, a u svezi s kaznenim djelom zločinom iz mržnje, te je protiv njih podnesena kaznena prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije ostalih sudionika događaja”, priopćili su u policiji.

U napadu na sezonske radnike na Braču teže je ozlijeđen supetarski vatrogasac (26) koji je stao u njihovu zaštitu, a trojica mladića iz Slavonije i djevojka iz Varaždina su zadobili lakše ozljede.

Prethodno je 22- godišnjak od zamjenika Općinskog državnog odvjetništva dobio mjeru opreza po kojoj se vatrogascu ne smije približiti na 150 metara, dok je 19- godišnjak prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Svjedoci su policiji rekli da je bilo petnaestak napadača, da su prije napada tražili gdje su Srbi i da ih je od daljnjih ozljeda spasio taksist. Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudila ga je supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je ukinula financiranje kupa iz gradske blagajne.

Huligansko nasilje u Supetru osudili su i najviši hrvatski dužnosnici.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.